Πού το παν ο Γιαννάκης, ο Βαγγέλης κι ο Ιβάν;

Βαγγέλης Μαρινάκης-Ιβάν Σαββίδης- Γιάννης Αλαφούζος

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Ο Χατζηνικολάου, λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη του πρωθυπουργού, κάνει δημοσίως τρεις παράδες τον Γιαννάκη – έτσι αποκαλεί τον Γιάννη Αλαφούζο.

Τι λαθρέμπορο, τι ανατροπέα της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τι ευνοημένο της Novartis τον βγάζει. Να παίρνουν οξυγόνο οι κυψελίδες των ταλαιπωρημένου από χρόνια και.. χρόνια αναθυμιάσεις του ΣΚΑΪ πνευμόνων μας.
Μέχρι κοντό τον αποκαλεί εμμέσως, λέγοντας ότι έφερε στο μπόι του και τον Παναθηναϊκό. Ενώ τα σκάγια παίρνουν και τον Παπαχελά της “Καθημερινής”, για τα όσα απέκρυψε στη βιογραφία του μακαρίτη Μητσοτάκη, αλλά και για άλλα τινά που θα τα βρείτε στο Διαδίκτυο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει ότι στον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό κάποιοι παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά. Η μια από τις δύο εταιρείες, που διεκδικούν το μπλακτζάκ και τα άλλα άκρως παραγωγικά, καταγγέλλει ότι οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου είναι και νομικοί σύμβουλοι της ανταγωνίστριας εταιρείας. Ο ΑΝΤ1 είπαμε.

Με επικό ύφος, επικά ρεπορτάζ, έγχρωμες λεπτομέρειες, έγγραφα. Και πριν προλάβουμε να συνέρθουμε, να κι ο ΣΚΑΪ. Να καταγγέλλει ρουσφετολογικούς διορισμούς σε δημόσιους οργανισμούς και ιδρύματα. Ο ίδιος ΣΚΑΪ, που πριν λίγες μέρες φιλοξένησε τον Πατέρα του Νοσοκομείου Τρικάλων για να ξεμπροστιάσει το αλισβερίσι του με τον Κυριάκο.

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Εκατοντάδες “γαύροι” διαδήλωσαν προχθές στο Σύνταγμα παρέα με «αδελφούς» Σέρβους, οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, φωνάζοντας, για να το εμπεδώσουμε όλοι, με γροθιές υψωμένες προς τη Βουλή: “Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός”. Κράτος είναι δηλαδή όχι ο Μητσοτάκης, αλλά ο Μαρινάκης.

Ο οποίος Μαρινάκης, προκαλώντας έτσι τον Κυριάκο, ανοίγει και θερμό μέτωπο με τον Σαββίδη, γιατί, όπως καταγγέλλει, εγκλημάτησε αγοράζοντας την ομάδα της Ξάνθης με μπροστινούς. Κι επειδή ο Μαρινάκης είναι κράτος, και εκπροσωπεί κατά δήλωσή του την ποδοσφαιρική Ελλάδα, και κατά δήλωσή μας όχι μόνο την ποδοσφαιρική, αναμείνατε τη συνέχεια.

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Άρχισαν τα όργανα με τους ολιγάρχες και τους παράπλευρους. Ανταγωνισμοί επιρροής στην κυβέρνηση, εκβιασμοί, δικογραφίες και δάνεια προς ρύθμιση, αιματηρές αντιπαλότητες, οικονομικές και «επενδυτικές» απαιτήσεις φτάνουν μέχρι την επιφάνεια της δημοσιότητας.

Και φτάνουν, πρώτον, γιατί όσο καλός τροχονόμος κι αν είναι ο Μητσοτάκης, αποκλείεται να τους βολέψει όλους κατά τα γούστα τους.

Και δεύτερον, γιατί βλέπουν και μυρίζονται ότι η κυβέρνηση χάνει όχι μόνο πόντους υπεροψίας, αλλά και αυτοπεποίθησης. Novartis, κάζο με το επιτελικό κράτος, πολιτικές συμπίεσης της μεσαίας τάξης και των παρακάτω παγώνουν τα χαμόγελα των πρώτων εβδομάδων. Τα ρήγματα μεγαλώνουν και οι σεισμοί έρχονται. Καλά πάμε…
Θανάσης Καρτερός /ala Καρτ / Αυγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.