Παρών ο Προκόπης με πρόσκληση Βαρδή

Παρών ο Προκόπης με πρόσκληση Βαρδή

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η μεγάλη συναυλία με μουσική και τραγούδια του μεγιστοτεράστιου Μίκη Θεοδωράκη. Προχθές Δευτέρα. Παρών και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ήταν εθνικό γεγονός η εν λόγω καλλιτεχνική εκδήλωση, μάλιστα με επίσημο χαρακτήρα; Όχι, βέβαια.

Εθνικής σημασίας, με χαρακτήρα πολιτιστικό, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί κάθε μουσικό δρώμενο με τη ψυχή της δημιουργίας του Θεοδωράκη. Τι άλλο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα που να κουβαλάει ποιότητα, αμεσότητα και να αντέχει πέντε και περισσότερο δεκαετίες; Ο Μίκης είναι ο σημερινός Θεός της Ελλάδος και στην δέκατη δεκαετία πια της ζωής του μιλάει για εθνική ενότητα, κι αρνείται να συνδέεται το όνομα του με πολιτικούς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι δουλειά είχε, πρώτο τραπέζι πίστα, ένας κομματικός πολιτικός, έστω με την πρόσκαιρη ιδιότητα του προέδρου της δημοκρατίας; Ήταν προσκεκλημένος από τους διοργανωτές της συναυλίας μετά τη διακριτική επιθυμία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία χρηματοδότησε την εκδήλωση στο καλλιμάρμαρο.

Κι άλλα άτομα επώνυμα της αθηναϊκής κοινωνίας παρέστησαν μετά από αίτημα της χορηγού οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη.

από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.