Παίζει και το σικέ ματς σε Τσίπρα-Μητσοτάκη

‘Πριν από τεσσαράμισυ χρόνια παραλάβαμε μια διαλυμένη χώρα… ” είπε ο κύριος Τσίπρας στην πρώτη ομιλία του μετά τις εκλογές. Αργά το βράδυ στο Ζάππειο. Αν σεβόταν το ακροατήριο του, δηλαδή τους Έλληνες, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν θα το έλεγε αυτό. Δεν θα τολμούσε να το ρισκάρει, να το πει αν στην αίθουσα ήταν παρόντες, εκτός από οπαδούς του Σύριζα, και πολίτες αξιοσέβαστοι. Πιθανόν να έπεφτε μπουγέλο. Επιτόπου.

Τι θα πει ”… παραλάβαμε μια διαλυμένη χώρα… ”; Βεβαίως παρέλαβε μια σακατεμένη χώρα που την είχαν ξεσκίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κανένας, όμως, δεν υποχρέωσε τον Τσίπρα να αναλάβει πρωθυπουργός. Δεν τον παρακάλεσε κανένας να… παραλάβει τη χρεοκοπημένη χώρα. Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε και έδωσε προσωπικό… αγώνα με χοντρά ψέματα και απίθανες… δεσμεύσεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το περίεργο και συνάμα κατακριτέο είναι γιατί ήθελε να… παραλάβει ένα προβληματικό μαγαζί, λέω για την Ελλάδα, χωρίς, να διαθέτει τις επαρκείς γνώσεις και εμπειρίες, όπως ο ίδιος αργότερα ομολόγησε. Με συνέπεια να υποχρεωθεί να προδώσει την αριστερή καταγωγή του, τις αρχές και τις αξίες του κόμματος του. Και να ξεπουλήσει, κόντρα σ’ αυτά που έλεγε, τη δημόσια περιουσία και να την δεσμεύσει για ένα αιώνα στο όνομα των δανειστών.

Το τι παρέδωσε ο Τσίπρας δεν το ξέρουμε. Πέρα από το κόστος των εκατό εκατομμυρίων που προκάλεσε η… αθωότητα της πρώτης φοράς αριστεράς το πρώτο εξάμηνο. Το μέγεθος της ζημιάς από το πέρασμα του Σύριζα δεν θα το μάθουμε, διότι μάλλον είναι απίθανο να μας πει όλη την αλήθεια ο Μητσοτάκης. Κάποια πράγματα, κάποια χοντρά πράγματα ο πρωθυπουργός τα αποφασίζει κάτω από την πίεση του ξένου παράγοντα, όμως αφού θα εξασφαλίσει τη ”σιωπηρή” συναίνεση, εκτός βουλής, του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Πέρα απ’ αυτό. Αν μιλάμε με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης κι όχι γηπεδικής αντιπαλότητας, για τη χρεοκοπία της Ελλάδος επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη και ο Σύριζα. Αντιπολίτευση ήταν και δεν κατάφερε να σταματήσει το κακό. Ένα κόμμα κάνει αντιπολίτευση όχι μόνο για να κερδίσει πόντους προκειμένου να αναρριχηθεί αυτό μετά στην εξουσία και, τελικά, να βλάψει περισσότερο από τους προηγούμενους. Η αντιπολίτευση δικαιώνεται πολιτικά όταν ξεβρακώνει την κυβέρνηση και εμποδίζει τις ρεμούλες των Τσοχατζόπουλων.

από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.