Ο “μυστήριος” θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου

Δικηγόρος της πιάτσας ήταν και έγινε μεγιστάνας. Τραπεζίτης, κι όχι μόνο. Και τι δεν είχε εξαγοράσει, ό,τι φιλέτο κυκλοφορούσε στην αγορά. Νοσοκομεία (Υγεία, Μητέρα, Λητώ), ξενοδοχεία, καράβια (Blue Star Ferries, Superfast Ferries), την Ολυμπιακή Αεροπορία, εταιρείες τροφίμων (Δέλτα, Chipita, Goody’s, Everest, Μπαρμπα-Στάθης). Εξελίχθηκε στον Νο οικονομικό παράγοντα της χώρας και κατηγορήθηκε ως υπαίτιος της κατάρρευσης της εθνικής οικονομίας της Κύπρου.

Ακόμα και σήμερα, επτά χρόνια από τον, ”περίεργο”, θάνατο του κανείς ίσως δεν γνωρίζει το χαρτοφυλάκιο του. Με δικηγόρους και εξώδικα προσπάθησαν να ενημερωθούν για την οικονομική κατάσταση του νεκρού πατέρα τους ο 24χρονος σήμερα Φίλιππος Βγενόπουλος, από τον πρώτο γάμο του μακαρίτη με Ρουμάνα, και η 20χρονη Μελίνα Βγενόπουλου, από τη σχέση του πατέρα της με την Αγγλίδα μητέρα της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η τελευταία σύζυγος του Βγενόπουλου τους πληροφόρησε ότι ο πατέρας τους πέθανε φτωχός, και ότι άφησε χρέη. Αυτή ήταν μια είδηση σίγουρα μη αναμενόμενη διότι ήταν γνωστό πως ο γεννηθείς Δεκέμβριο του 1953 Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πολλούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Αξιοθαύμαστος ο Βγενόπουλος. Επιχειρηματίες και εφοπλιστές πετυχημένοι του είχαν εμπιστοσύνη και τον παραδεχόντουσαν. Φυσιογνωμία. Ίσως ο ιδανικός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Συγκρουσιακός, τολμηρός, σε καμιά περίπτωση των ”δημοσίων σχέσεων”. Έκανε αγωγή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Αλέξη Τσίπρα. Κοντραρίστηκε στα ίσα με το βαρδινογιαννέικο και ήταν ο πρωταγωνιστής της πολυμετοχικότητας στον Παναθηναϊκό.

Ξημερώματα στις 5 Νοεμβρίου, το 2016, έπαθε καρδιακή προσβολή στο σπίτι του και δεν τον πρόλαβαν στο Υγεία, όπου τον μετέφεραν. Μέχρι πρόσφατα παίζουν ”φήμες” ότι… ζει στην Βενεζουέλα.

πηγή : apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.