Ο Βαγγέλης με ξεπερνάει

Ο Βαγγέλης με ξεπερνάει

… γράφει ο Μαυρίδης στο liberal για την απόφαση Μειμαράκη να ψηφίσει Παπαδημούλη και πιστεύει ότι είχαμε Άγιο που επικράτησε ο Κυριάκος

Είμαι παιδί της συναίνεσης! Την θυμάμαι από το κατηχητικό, αγαπάτε αλλήλους και άλλα σχετικά. Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, όμως, με ξεπερνάει. Είναι ο τέλειος Χριστιανός: Του δίνουν ένα σκαμπίλι κι αυτός ψηφίζει Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής. Ο Βαγγέλας είναι ο πρόεδρος των αθώων παιδικών μας χρόνων. Όταν δεν είχε ακόμη κυβερνήσει η Αριστερά και η Δόμνα δεν είχε κάνει την γνωστή δήλωση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προσπαθώ να καταλάβω πως θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν είχε συμβεί το «ατύχημα» να βγει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέραν δηλαδή της ψήφου στο τρίτο μνημόνιο και της ανάδειξης του Πάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι άλλο θα είχε γίνει; Μήπως μία συγκυβέρνηση; Μια Οικουμενική ένα πράγμα; Ευτυχώς θα μείνουμε με την απορία. Σε ένα παράλληλο σύμπαν που πιθανότατα να «τρέχει» εκείνη η επιλογή, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος μπορεί να έχει ακόμη υπουργό των Οικονομικών τον Γιάνη και μια πομπή με καμήλες να μεταφέρει καθημερινά τον Πάνο στο αγαπημένο του υπουργείο. Και ο Πάνος σφηνωμένος σε μία καμήλα μαζί με την καρέκλα του υπουργού!

Ο Βαγγέλης ψήφισε Παπαδημούλη επειδή αν δεν το έκανε δεν θα ήταν ο Βαγγέλης. Η επιλογή του αυτή ήταν εκείνη ενός κλασσικού Βαγγέλη. Θα δεχόσασταν ποτέ χωριάτικη χωρίς κρεμμύδι, λάδι και φέτα; Δεν θα ήταν χωριάτικη. Έτσι και ο Βαγγέλης. Αν ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης δεν είχε ψηφίσει τον Παπαδημούλη θα ήταν κάτι ξένο από τον εαυτό του. Είναι τόσο προβλέψιμος, όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός…

Έπρεπε ο Παπαδημούλης να ψηφιστεί; Ένας άνθρωπος που έχει στηρίξει τον εγκληματία Μαδούρο; Να μην ξεχάσουμε ότι ήταν ο μόνος Ευρωβουλευτής που δεν σηκώθηκε από την θέση του όταν απένειμαν το βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ενωμένη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ο κ. Παπαδημούλης έιναι ένας θιασώτης μιας ακραίας νεοσταλινικής αντίληψης που απείλησε να «αλλάξει την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη» και που τελικά έγινε – ως πολιτική ομάδα- η πιο πιστή υπηρέτης των δανειστών; Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε; Αυτές είναι οι αξίες μας; Οι της λαϊκής δεξιάς του κ. Βέμπερ απάντησαν πως «όχι». Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε πως «ναι». Θα μπορούσε να πει «όχι»; Δύσκολο! Ο κ. Τσίπρας έκανε ό,τι έκανε το 2015 επειδή ήξερε ποιους ακριβώς είχε απέναντί του. Με ποιους είχε να κάνει. Μην έχετε αμφιβολία! Ο Αλέξης Τσίπρας από «θαύμα» δεν μας κάθισε στο σβέρκο. Άγιο είχαμε!

Ο καλός Θεός της Ελλάδας έστειλε τον Παπαμιμίκο να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος καλός Θεός άφησε τον Βαγγέλη να ψηφίσει Παπαδημούλη. Όχι μόνο για να θυμόμαστε από τι έχουμε γλιτώσει. Αλλά και για να μας θυμίζει ότι δεν «καθαρίσαμε» επειδή ο Κυριάκος πήρε τις εκλογές με 40%. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Και μία προεδρική εκλογή, βεβαίως – βεβαίως.

Πηγή liberal.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.