Οι παγίδες στους νέους τραγουδιστές

Οι παγίδες στους νέους τραγουδιστές

Δύσκολο επάγγελμα ο τραγουδιστής. Έτσι λέω εγώ. Και ταλέντο να έχει κάποιος η δουλειά είναι σκληρή. Χωρίς κανόνες. Άνευ προστασίας. Τα κανάλια, όμως, για πάρτη τους στην παραμύθα. Περάστε κόσμε, νέα παιδιά, το αύριο είναι δικό σας, όλοι οι φιρμάτοι έτσι ξεκίνησαν, από το μηδέν.

Και μόνο που ο τραγουδιστής εργάζεται μπροστά σε κόσμο, λέω εγώ, αυτή κι αν είναι η πρώτη παγίδα. Ο πρώτος κίνδυνος να ξεφύγει το παιδί, το κορίτσι. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν είναι όλοι χτισμένοι να γίνουν τραγουδιστές. Άσχετο αν έχουν φωνή. Χρειάζονται κι άλλα προσόντα, και δεν μιλάμε με υπονοούμενα πονηρά. Βασικό να προκαλεί την εμπιστοσύνη του συνθέτη, του παραγωγού. Ο τσαμπουκάς νεαρός, η κωλοπετσομένη νεαρά θα προτιμηθεί και από μια καλύτερη φωνή, που όμως κουβαλάει χαρακτήρα άγευστο, άοσμο (Στη φώτο, Ρέμος και Βανδή, που ξεκίνησαν άγνωστοι κι αυτοί).

Και βλέπεις την κατάντια. Πάει σήμερα ο τίποτας, αυτός που δεν τον ξέρει κανένας, το υποτιθέμενο ταλεντάκι θα πιάσει μικρόφωνο σ’ ένα μπαράκι, σε κάποια εξωτική ταβέρνα, στην εταιρεία που κάποτε ηχογραφούσαν τα μεγάλα ονόματα, συνθέτες και τραγουδιστές, και του ζητάνε 5.000 ευρώ, έτσι για ξεκίνημα, πριν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Μετά το τάληρο ζητάνε ένα 30% ποσοστό από το μεροκάματο που θα πιάσει ο υποψήφιος αστέρας στα live του στα κέντρα, στις αρπακτές εδώ κι εκεί.

Και ύστερα απορούν κάποιοι που δέκα-δέκα κουβαλάνε τα cd τα πανάθλια περιοδικά, φυλλάδες κυριακάτικες με brandname και εβδομαδιαία τηλεοπτικά, μαζί μ’ άλλες προσφορές, προφυλακτικά και τσιχλόφουσκες στα περίπτερα. Επειδή η εταιρεία δίσκου έχει γίνει κανονικός σκουπιδοτενεκές.

Άθλιες παραγωγές. Τραγούδια για πέταμα. Και κακόφωνοι που βγάζουν digital singles. Περασμένα μεγαλεία η εξουσιαστική στο ελληνικό τραγούδι, που μόνο αυτή αποφάσιζε τη μοίρα όλων.

από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.