Νους υγιής, Προμηθέας υγιής: Το κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης

Νους υγιής, Προμηθέας υγιής: Το κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης

Η έδρα μιας ομάδας λογίζεται ως ο τόπος, το μέρος, στον οποίο δίνει τους αγώνες της. Χρησιμοποιείται μεταφορικά κι ο όρος “σπίτι” σε αρκετές περιπτώσεις για να δώσει ακόμη πιο έντονα τον τόνο της οικειότητας, του χώρου στον οποίο η ομάδα νιώθει πολύ άνετα. Για τον Προμηθέα Πάτρας, έδρα είναι το “Δημήτρης Τόφαλος”. Ενδεχομένως να μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως σπίτι. Στην ουσία του πράγματος όμως, το σπίτι του Προμηθέα Πάτρας είναι άλλο και βρίσκεται μερικά μέτρα πιο μακριά.

Στο σημείο, που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του συλλόγου, μαζί με τους κοιτώνες των αθλητών/μαθητών που υπάγονται στο “Νους”, το πρόγραμμα που “τρέχει” από το 2014 με σκοπό να συνδυάζονται οι αθλητικές δραστηριότητες με την ακαδημαϊκή μόρφωση. Αν κοιτάξει κάποιος τη μεγάλη εικόνα, ο αχαϊκός σύλλογος λειτουργεί στα πρότυπα των αμερικανικών κολεγίων, αφού κοιτάζει να υπάρχει ισορροπία της σχολικής μόρφωσης με την αθλητική παιδεία. Στην πράξη αυτό ακριβώς συμβαίνει, σε ένα χώρο που ξεφεύγει πολύ από τα ελληνικά δεδομένα. Τουλάχιστον από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατά καιρούς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαβάστε τη συνέχεια στο Sport24.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.