Ν.Φαρμάκης: Ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του – Ετοιμάζει τους νέους αντιπεριφερειάρχες

Ν.Φαρμάκης: Ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του – Ετοιμάζει τους νέους αντιπεριφερειάρχες

«Πυρετός» σε Δήμους και Περιφέρειες ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου οπότε και αναλαμβάνουν καθήκοντα. Ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης! Νεκτάριος Φαρμάκης αλλά και Κώστας Πελετίδης  βρίσκονται σε αναμονή του νέου νομοσχεδίου, που θα περιλαμβάνει  ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών που θα επιλύουν το πρόβλημα κυβερνησιμότητας, το οποίο προκλήθηκε μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες  αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων, τόσο η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδος, όσο και οι πέντε δήμαρχοι της Αχαΐας, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα νέα δεδομένα, ενώ προγραμματίζονται  οι ορκωμοσίες του νέου περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος (θα γίνει στις 29 Αυγούστου), αλλά και των νέων δημοτικών συμβουλίων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά την ολοκλήρωση των τελετουργικών διαδικασιών, οι επικεφαλής των παρατάξεων θ’ ανοίξουν τα χαρτιά τους, για τις θέσεις που προβλέπονται (αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, επιχειρήσεων κ.α.).

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος και πρέπεια να προωθηθούν άμεσα. Ενα από τα βασικά  θέματα είναι το νέο ΕΣΠΑ και οι προτάσεις της Περιφέρειας. Ωστόσο ο κ. Φαρμάκης προχωρά άμεσα στην επιλογή των συνεργατών του. Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας και στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Μάκκας αναλαμβάνει Διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη. Εκτελεστικός Γραμματέας θα είναι ο Γιώργος Σύρμος, «δεξί χέρι» του κ. Φαρμάκη και στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σημαντικό ρόλο θα παίξει στην περιφέρεια και ο Γιώργος Γαλανός, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής με πολυετή εμπειρία στην διοίκηση έργων και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο γραφείο του κ. Φαρμάκη ως σύμβουλος θα τοποθετηθεί και η Σοφία Καγιάφα.

Τι θα γίνει με τους αντιπεριφερειάρχες!

Σε σχέση με τους αντιπεριφερειάρχες ο κ. Φαρμάκης έχει μία πρώτη εικόνα, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταλήξει! Δεν αποκλείεται π.χ. ο Χαράλαμπος Μπονάνος, πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος να αξιοποιηθεί από την νέα κυβέρνηση στην θέση Διοικητή Μονάδας Υγείας (ήταν και παλαιότερα Διοικητής στο Νοσοκομείο Ρίου) οπότε… δεν θα μπορέσει να είναι και αντιπεριφερειάρχης. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Ανδρέας Φίλιας, Φωκίων Ζαϊμης, Τάκης Παπαδόπουλος και Νίκος Κατσουγκράκης είναι τα ονόματα που ακούγονται, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο κ. Φαρμάκης θα προχωρήσει σε αξιοποίηση και κάποιου στελέχους της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

πηγή : dete.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.