Μυτιληναίος: Νέο φωτοβολταϊκό για ενεργειακό κολοσσό στην Τυνησία

Μυτιληναίος: Νέο φωτοβολταϊκό για ενεργειακό κολοσσό στην Τυνησία

Tην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη Τυνησία για λογαριασμό ενεργειακού κολοσσού αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες  ο όμιλος Μυτιληναίου ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και επόμενες συμβάσεις που θα ενισχύσουν την πορεία του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών φέτος.

Ταυτόχρονα φέτος  2019  υλοποιούνται  συμβάσεις που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα ενισχύοντας τα έσοδα του ομίλου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το έργο στην Τυνησία θα βρίσκεται κοντά σε πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιτρέποντας τη χρήση της ενέργειας που παράγεται στα φωτοβολταϊκά εργοστάσια άμεσα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση φυσικού αερίου και τις εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα. Τα έργα αυτά  αποτελούν προτεραιότητα καθώς με τη λειτουργία τους μειώνουν την κατανάλωση αερίου, το λειτουργικό κόστος και τις ατμοσφαιρικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Θα πρωταγωνιστήσει φέτος ο Τομέας Υποδομών

Ο Τομέας Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών της Μυτιληναίος αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές οικονομικές επιδόσεις το 2019 με βάση τα έργα που έχει αναλάβει η Εταιρεία στην Γκάνα, στην Ισπανία και στο Καζακστάν. Τους επόμενους 18 μήνες ο όμιλος αναμένεται να ολοκληρώσει 12 φωτοβολταϊκά σε Ισπανία, Καζακστάν, Χιλή και Αυστραλία συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Ήδη η υλοποίηση των έργων σε Γκάνα και Καζακστάν έχει  ξεκινήσει, ενώ το έργο Talasol που αφορά στην κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον δήμο Talaván, στο Cáceres της Ισπανίας, αναμένεται να ξεκινήσει στο 2ο τρίμηνο του έτους.

Στις νέες συμβάσεις του 2019 συμπεριλαμβάνονται και  νέα σημαντικά έργα στη Σλοβενία και την Ελλάδα ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Τομέα  στα τέλη Μαρτίου 2019, ήταν 1 δις. ευρώ  εκ των οποίων περισσότερα από  260 εκ. ευρώ αφορούν σε κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων.

πηγή : mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.