Λε-Πα : Ο πιο πλούσιος Έλληνας τραγουδιστής

Λε-Πα : Ο πιο πλούσιος Έλληνας τραγουδιστής

Ο Λευτέρης Πανταζής το έχει πει στα ίσια. Το πρόβλημα της επιβίωσης το βίωσε όταν ήρθε από τη Ρωσία. Δεν είχαν να φάνε. Έχει περάσει δύσκολες ημέρες και έχει κάνει ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς. Και αυτός ακριβώς είναι ο φόβος του. Ότι δηλαδή πέρασε πολύ φτωχικά, τον έκανε να σκέφτεται το «αύριο» και έτσι δημιούργησε διάφορες επιχειρήσεις και έφτιαξε τεράστια περιουσία.

Θυμάμαι παλιότερα, που όποτε τον συναντούσα ήταν πάντα παρέα με ένα τύπο. Δεν άντεξα μια φορά και τον ρώτησα. «Ο τραπεζίτης» μου, μου είπε. Έβγαζε τόσα πολλά που ήταν συνέχεια με τον τραπεζίτη του καταστρώνοντας σχέδια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Λένε ότι ο Λε Πα είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας τραγουδιστής. Τραγουδάει 40 χρόνια επαγγελματικά, εκ των οποίων τα 35 είναι πρώτη φίρμα. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; 35 χρόνια πρώτο όνομα. Βάλτα κάτω. Πολλά λεφτά. Και ο Πανταζής δεν το «ζάλιζε» πολύ το θέμα. Τραγουδούσε παντού αρκεί να τα έπαιρνε. Παντού. Σε λόγγους και ραχούλες, σε πανηγύρια και μαγαζιά, σε πόλεις και χωριά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Μου λέει μια παλιά καραβάνα: «Παιδί μου, πήγε για μεταφύτευση μαλλιών στην Βραζιλία, και βρήκε άκρη ακόμα και εκεί και έκανε αρπαχτή. Δεν αφήνει τίποτα…».

O Λευτέρης Πανταζής (Λευτέρης Παγκοζίδης), 27 Μαρτίου 1955, είναι Έλληνας τραγουδιστής, Ποντιακής καταγωγής. Θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς. Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί. Το σύνολο των πωλήσεων δίσκων και cd φτάνει γύρω στα 4.000.000. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καθίσει λεπτό. Τραγουδάει συνέχεια και παντού. Υπήρχαν δε φορές (πολλές φορές) που τραγουδούσε σε δύο διαφορετικά μέρη το ίδιο βράδυ. Ήταν και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου.

Γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση), από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος, ωστόσο το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη αγάπη του. Είχε μεγαλώσει με τους ήχους της Ελληνικής μουσικής και τραγουδούσε από παιδάκι. Έτσι σύντομα έβαλε στόχο να γίνει γνωστός τραγουδιστής, κι αργότερα, τα κατάφερε.

Οι επενδύσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα ακίνητα αλλά οι πλάκες χρυσού που έχει αγοράσει, είναι τεράστιας οικονομικής αξίας.

Τα τελευταία χρόνια με την κρίση έπαθε κι΄ αυτός ζημιές: «Είχα κάνει καλή διαχείριση στα οικονομικά μου, δόξα τω Θεώ, αλλά έπαθα κι εγώ ζημιές. Όπως όλοι οι Έλληνες σχεδόν, έτσι κι εγώ έχω βάλει σε ρυθμίσεις κάποια χρέη, ώστε να είμαι εντάξει απέναντι στο κράτος. Έκλεισα κάποιες επιχειρήσεις μου, για να μπορέσω να κρατηθώ, το καφέ στο Κολωνάκι και δύο καταστήματα σε Κορυδαλλό και Γλυφάδα. Όμως, η ζωή δεν σταματά και ένας επιχειρηματίας ανήσυχος και πολεμιστής δεν τα παρατάει ποτέ. Το παλεύω, λοιπόν…»

Ο Λευτέρης Πανταζής επιβεβαιώνει την κακή του οικονομική κατάσταση, και με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια λέει για τα επιχειρηματικά του λάθη: «Έχασα 3.000.000. ευρώ μέσα στην τελευταία δεκαετία. Επένδυσα χρήματα αλλά από λάθη άλλων έχασα τα λεφτά μου».

πηγή : nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.