Κοντογεωργοπούλου : Η αδιανόητη επιβράβευση Πελετίδη από την Έλενα Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα- Κώστας Πελετίδης- Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική άσκησε η πατρινή δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, στην συνάδελφο της Έλενα Ακρίτα, με αφορμή ότι αυτή, από τη στήλη της στην εφημερίδα «Τα Νέα», έδωσε «εύσημα» στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, για τη δημιουργία ξενώνα που θα φιλοξενήσει σε αστέγους της πόλης (δείτε ΕΔΩ).

«Το υπνωτήριο του δήμου της Πάτρας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στις 2 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε για την ένταξη των Πράξεων τριών Δομών Αστέγων συνολικού κόστους πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ» έγραψε η Κοντογεωργοπούλου, επισημαίνοντας ότι «Άλλοι δήμοι της χώρας έκαναν μέσα σε αυτό το διάστημα τα Υπνωτήριά τους, δίχως εύσημα από πουθενά. Ο Δήμος της Πάτρας αγόραζε… αγρόν, την ίδια ώρα που άνθρωποι βρίσκονταν στο δρόμο και κάποιοι πέθαιναν σε αυτόν».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συγκεκριμένα, η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου έγραψε στο facebook :

“Το να σε λένε Πελετίδη και να σε εκθειάζει (αντί να σε μέμφεται για την τραγική καθυστέρηση) η Έλενα Ακρίτα από τα «Νέα», επειδή δεν κατάφερες επί τρία ολόκληρα χρόνια να φτιάξεις υπνωτήριο αστέγων (με χρήματα που σου έχουν ήδη εξασφαλίσει), όπως έχουν καταφέρει άλλοι δήμοι της χώρας δεν ξέρω πώς μπορεί να το πει κανείς, τι να φανταστεί και τι να πιστέψει. Για την ιστορία και για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε:

Το υπνωτήριο του δήμου της Πάτρας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στις 2 Νοεμβρίου του 2016 όταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε για την ένταξη των Πράξεων τριών Δομών Αστέγων συνολικού κόστους πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτές και οι Δομές Αστέγων Δήμου Πατρέων- Υπνωτήριο, κόστους 556.920 ευρώ. Η ημερομηνία λήξης ήταν η 29η Δεκεμβρίου 2019 (το χάναμε το έργο δηλαδή). Άλλοι δήμοι της χώρας έκαναν μέσα σε αυτό το διάστημα τα Υπνωτήριά τους, δίχως εύσημα από πουθενά. Ο Δήμος της Πάτρας αγόραζε… αγρόν, την ίδια ώρα που άνθρωποι βρίσκονταν στο δρόμο και κάποιοι πέθαιναν σε αυτόν.

Για να σωθεί η κατάσταση και να μην χάσουμε τα ευρωπαϊκά χρήματα λόγω της ανικανότητας αντίδρασης του δήμου της Πάτρας, χρειάστηκε να παρέμβει ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα 2019-2023.

Όλο αυτό, επιβραβεύεται με ένα άρθρο και τίτλο “ο δήμαρχος της καρδιάς μας” από την κ. Ακρίτα η οποία ίσως επηρεάστηκε από στρατευμένα sites τύπου Κατιούσα που κάνουν την τρίχα τριχιά ανά το πανελλήνιο στο πλαίσιο της γνωστής βιομηχανίας κατασκευής του «καταπληκτικού κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας».

Κανένα μπράβο δεν είδαμε για τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας και άλλων πόλεων που κατάφεραν, με το ίδιο πρόγραμμα, αυτό που εμείς δεν καταφέραμε από το 2016, αλλά το πολυδιαφημίζουμε με κόκκινα sites.

Αυτοί οι δήμαρχοι μάλλον δεν είναι της καρδιάς μας. Είναι της.. σπλήνας μας.. “

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.