Θ. Δούρος: Η αναγέννηση της DUR και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Ο κ. Νίκος Δούρος με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Παρελθόν αποτελούν τα πέτρινα χρόνια για την ελληνική βιομηχανία ένδυσης Dur, η οποία προχωράει σε νέες επενδύσεις για την επέκταση των εργασιών της.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θεόδωρος Δούρος, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, η πατρινή Dur ακολουθεί σταθερά βήματα ανάπτυξης και επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό της, τονίζοντας μάλιστα πως πρόσφατα άνοιξαν τρία καταστήματα, ένα στην ιστορική Στοά Νικολούδη, ένα στην οδό Κριεζώτου και ένα στη Νέα Ιωνία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο κ. Δούρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, λέγοντας πως η ανάκαμψη του κλίματος στην αγορά και στην ψυχολογία των καταναλωτών θα συμβάλλει και στην τόνωση του κλάδου της ένδυσης γενικότερα. Υπενθύμισε ότι η κάμψη του κλάδου ένδυσης τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης ήταν από τις μεγαλύτερες στην ελληνική οικονομία, κάτι που όπως είπε αρχίζει και αλλάζει σταδιακά.

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019, στους οποίους διατελεί Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Πάτρα, τονίζοντας πως μέσα από τους αγώνες αναδείχθηκε η Πάτρα ως μια σημαντική πόλη που φιλοξενεί αξιόλογες δράσεις.

Ο κ. Νίκος Δούρος με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Υπογράμμισε πως το κύρος που συνοδεύει τη διοργάνωση συνέβαλε σημαντικά τόσο στην ενίσχυσή της εικόνας της αχαϊκής πρωτεύουσας όσο και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας συνολικά, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά λόγω της αποβιομηχάνισης.

«Οι επενδύσεις σε υποδομές, όπως το λιμάνι αλλά και ο νέος δρόμος θα επιτρέψουν στην Πάτρα να ‘ανακτήσει’ τη θέση της στο νέο παραγωγικό μοντέλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Δούρος είχε συνάντηση με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 συνοδεύοντας την ομάδα και τους αθλητές.

Η ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ανδρικής ένδυσης και ελέγχεται από την οικογένεια Δούρου.

Η ιστορία της στο χώρο της ένδυσης και της μόδας ξεκίνησε το 1960, όταν ο ιδρυτής της, Νίκος Δούρος, άρχισε την εμπορική και παραγωγική του δραστηριότητα σε βαμβακερά είδη.

Με έδρα την Πάτρα, η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 30 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα με την επωνυμία DUR, συμπεριλαμβανομένων και των shop in shop, ενώ υποστηρίζεται από ένα εξίσου ισχυρό δίκτυο χονδρικής. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από τον Αύγουστο 2000 και απασχολεί συνολικά 80 άτομα, έμμεσο και άμεσο προσωπικό.

Πέρα από την εγχώρια δραστηριότητά της, έχει διεθνή παρουσία, πραγματοποιώντας εξαγωγές στη Μέση Ανατολή, το Λίβανο, την Αλβανία, την Κύπρο, την Τσεχία και τη Σόφια της Βουλγαρίας.

από mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.