Η σύγκρουση της πολιτικό-επιχειρηματικής ελίτ για τη FORTHNET

Η σύγκρουση της πολιτικό-επιχειρηματικής ελίτ για τη FORTHNET

… και η δημοσιογραφική παρακμή

Οσο θεμιτό ήταν να αγοράσει τη FORTHNET ο Θοδωρής Κυριακού (που δεν αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ), άλλο τόσο θεμιτό είναι να την εξαγοράσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Είτε αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι. Η βεντέτα των δυο… Δεν είναι λόγος για να φορτωθεί το κράτος μέσω της ΕΡΤ (όπως πρότεινε ο Νίκος Παππάς) την εταιρία! Έλεος με αυτήν την αντίληψη!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η πρόθεση ομως του ιδιοκτήτη της Alter Ego να μπει στη FORTHNET και ταυτόχρονα οι εφημερίδες του ομίλου (Βήμα και Νέα) να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παππά που καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή… Αλλα και το ανάποδο, δηλαδή, τα αντίπαλα συμφέροντα (εκείνων που δεν θέλουν να εξαγοράσει την εταιρία ο Μαρινάκης) να συνασπίζονται κατά του κοινού εχθρού… Το μόνο που δείχνει είναι οτι αυτος ο τόπος δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτέ και θα είναι για πάντα δέσμιος των κόμπλεξ της πολιτικό- επιχειρηματικής του ελίτ!

Οσο για το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων; Η μόνη λέξη που ταιριάζει είναι παρακμή! Στο χθεσινό “Βήμα” για παράδειγμα μια δισέλιδη έκθεση ιδεών που ξεκινάει από τον Μαρσαλ Μακ Λουαν, καταλήγει στο ότι η αγορά των κλάδων των πάσης φύσεως επικοινωνιών ειναι δυναμική και κινητική… Και δεν επηρεάζεται απο τις ψευδολογίες, είτε ειναι αναθεωρητές τύπου Τραμπ είτε ερασιτέχνες τύπου Παππά! Κινεί πόρους και δυνάμεις και ουδείς πλέον μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη! Ενδιάμεσα διαβάζουμε για το Κανάλι 15 υπο τον Ρούσο Κούνδουρο, το Mega που εξέπεμψε στις 20 Νοεμβρίου του 1989, πώς ο Μινως Κυριακού βρέθηκε με τον ΑΝΤ1, πώς η άδεια στην οικογένεια Βουδούρη έγινε η βάση για τη δημιουργία του Star Channel του Βαρδινογιάννη και πώς ο τελευταίος απέκτησε πρόσφατα από τον καταρρεύσαντα Κοντομηνά τον ALPHA! Κι όλη αυτή η έκθεση ιδεών για να μας πει ο συγγραφέας του άρθρου οτι παίζονται πολιτικά παιχνίδια με τα Μέσα ενημέρωσης! Εξαιρετικά!

Και για να μην αδικούμε κανέναν, το ίδιο εξαιρετικά είναι και τα ρεπορτάζ των αντιπάλων ΜΜΕ (Βαρδινογιάννη, Κυριακού) που δεν θέλουν να εξαγοράσει ο Μαρινάκης τη FORTHNET!

από enimerosi24.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.