Η μεγαλύτερη εμπειρία (μέχρι την επόμενη θέλει να πιστεύει) ολοκληρώθηκε…

Γράφει ο Γιώργος Σωτηρόπουλος (Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Παναχαΐκής)

Είχα την τύχη να είμαι μέλος της αποστολής της Παναχαϊκής που μετά από αρκετά χρόνια ταξίδεψε στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η 15νθήμερη παρουσία μας στις Κάτω Χώρες, προσωπικά με γέμισε με πολλές εικόνες που θα τις έχω για πάντα αποτυπωμένες στο μυαλό μου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το πολιτισμικό σοκ που έχω βιώσει είναι δεδομένο. Δυστυχώς απέχουμε έτη φωτός από όλα όσα είδαμε στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Οι διαφορές μας είναι τεράστιες και δεν αφορούν μόνο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και τους διάφορους λειτουργικούς χώρους για μία ομάδα. Οι διαφορές μας αφορούν επίσης την κουλτούρα, τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο σκέψης σχετικά με το άθλημα. Πως δηλαδή αντιλαμβάνονται οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι το ποδόσφαιρο.

Φανταστείτε ότι η Παναχαϊκή προπονήθηκε σε ένα αθλητικό κέντρο της Victoria 03 που είναι ομάδα τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας και διαθέτει ένα κεντρικό γήπεδο για αγώνες, δύο βοηθητικά και όλους τους απαραίτητους άνετους χώρους για έναν σύλλογο, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει ολόκληρο κέντρο με γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, στίβο και άλλα πολλά.

Οι συνθήκες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες κάτι παραπάνω από άψογες. Το προσωπικό και η διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου καταλύσαμε Hotel De Reiskoffer, παίρνουν άριστα για τον επαγγελματισμό τους. Κάθομαι από την ώρα που επιστρέψαμε να σκεφτώ κάτι που δεν μας παρείχαν, κάτι που δεν λειτούργησε σωστά και δεν μπορώ να βρω τίποτα!

Όσον αφορά τα δικά μου χωράφια, ελπίζω να ανταποκρίθηκα πλήρως στις απαιτήσεις των συναδέλφων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όπως επίσης και σε εκείνες των φιλάθλων της ομάδας μας. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και με την διαφορά ώρας πολλές φορές ως εμπόδιο, για όσο το δυνατόν ταχύτερη ενημέρωση για τους φιλικούς αγώνες και για τις δραστηριότητες της ομάδας. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και για μένα, να εκπροσωπώ την Παναχαϊκή σε ένα Ευρωπαϊκό ταξίδι, έστω και αν πρόκειται απλά για μία προετοιμασία.

Αν όλοι κρατήσουμε κάτι από τα όσα ζήσαμε, ο καθένας στο κομμάτι του, θα γίνουμε σίγουρα καλύτεροι! Το ότι τέτοιες καταστάσεις τις θεωρούμε τόσο μεγάλες και εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, δείχνει και το μέγεθος που έχουμε ως Ελλάδα στο ποδόσφαιρο.

Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει λέμε συχνά! Όντως έτσι είναι, αλλά αυτό αφορά την ομορφιά της χώρας μας, με τα βουνά της, με τις θάλασσες της, με τις νησάρες της, με τους ανθρώπους της.

Ποδοσφαιρικά, απλά δεν μας βλέπουν…!

Υ.Γ. Η πρώτη φωτογραφία είναι στο κεντρικό γήπεδο της Victoria 03 και η δεύτερη στο βοηθητικό όπου έκαναν προπόνηση οι παίκτες της Παναχαϊκής. Η φωτογραφία με τα “μαύρα” είναι από την τελευταία μας προπόνηση εκεί…

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.