“Η επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς φάρμακο και εμβόλιο, είναι όνειρο απατηλό”

"Η επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς φάρμακο και εμβόλιο, είναι όνειρο απατηλό"

Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται να κλείσει προσωρινά τα σύνορα και να μειώσει δραστικά τις διεθνείς πτήσεις, καθώς οι αρχές ανακοινώνουν συνεχώς εισαγόμενα κρούσματα.

Το ξαναλέω. Το είχα πει καιρό πριν. Ότι από τους 10 πρώτους ξεκινά πάλι μια αλυσίδα μετάδοσης, έστω μικρότερη και άρα θα πας πάλι σε λοκ ντάουν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς φάρμακο και εμβόλιο είναι όνειρο απατηλό. Ο άλλος τρόπος που περνά μια πανδημία είναι όταν όλοι νοσήσουν. Συνεπώς, κερδίζουν όλοι χρόνο, αλλά όσο καθυστερεί βασικά το φάρμακο και φυσικά και το εμβόλιο, πάμε σε μια κατάσταση περίεργη.

Και θυμίζω ότι αν δεν έχουμε το μεγαλύτερο οικονομικό restart όλων των εποχών, με διαγραφή χρεών κρατικών και ιδιωτικών…θα πάμε σε μια κοινωνία που θα βυθιστεί σε εσωστρέφεια, κατάθλιψη, ανέχεια. Ο τουρισμός για 1-2 χρονιά, μάλλον, θα βυθιστεί με μηδέν ψυχολογία και μην ξεχνάμε ότι ζει άπειρος κόσμος από αυτόν.

Τα μνημόνια δεν θα είναι τίποτα μπρος σε αυτό που έρχεται αν δεν…Και τα θύματα του κραχ θα είναι πολύ περισσότερα από το ίδιο το γεγονός.

-Σωτήρης Γεωργίου/facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.