Η Αυστραλία και η σιωπή του Μπερτάκη

Η Αυστραλία και η σιωπή του Μπερτάκη

Ανοίγει ο Μπερτάκης νυχτερινό κέντρο στην Αυστραλία, που θα φέρει την επωνυμία Teatro;

Δέχτηκα την ερώτηση αυτή από μακριά, πολύ μακριά. Από την άλλη μεριά του πλανήτη. Συγκεκριμένα, μου υποβλήθηκε όχι από ένα τυχαίο και τυχάρπαστο ανθρωπάκι, αλλά από σοβαρό και σημαντικό παίκτη της ελληνικής κοινότητας εκεί, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς εμπορικών δραστηριοτήτων.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί εντόνως η φήμη ότι ο δυναμικός και καινοτόμος επιχειρηματίας της νύχτας, μέντορας αρκετών αστέρων της πίστας, μεταξύ αυτών του Παντελίδη και του Αργυρού, οραματίζεται να επεκταθεί στο Σύδνεϋ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάλιστα, κυκλοφόρησε και μια σχετική φωτογραφία στο Facebook, με λεζάντα “Κώστας Μπερτάκης bring YOU”. Teatro Sydney Australia coming soon”.

Είχαν τον λόγο τους που ρώτησαν τον Τσίπα. Τι λόγο; Αφού όλοι ξέρουν ότι ο Μπερτάκης είναι οπαδός της σιωπής. Δεν υπάρχει πιο εκφραστική, πιο εκδηλωτική κραυγή από τη σιωπή. Έτσι λέω εγώ, ο δαίμονας του πληκτρολογίου, ο μελετητής της γιαπωνέζικης κουλτούρας. Μπροστά στη σιωπή, τόσο του ατόμου, όσο και του περίγυρου του, είναι της πλάκας ιστορία οι φλύαρες, χωρίς καμία ουσία και ρεαλιστική υπόσταση, δηλώσεις. Οι κουβέντες του φαίνεσθαι και του θεαθήναι.

Παθαίνει ο άλλος όταν σε βλέπει σιωπηλό. Δεν ξέρει τι να υποθέσει. Τι τριγυρνά μέσα στο κεφάλι σου; Πόσο ικανός είσαι να του κάνεις ζημιά; Έτσι είναι. Ο σοβαρός δεν θα νοιαστεί καν αν ο αντίπαλος του, δείξει πανηγυρικά την αδυναμία του με ακραίες επιδεικτικές συμπεριφορές. Ο κίνδυνος είναι μόνον απ’αυτόν που δεν μιλάει. Κι αυτός που δεν μιλάει έχει τον τρόπο του να δίνει άλλες απαντήσεις.

ΥΓ : Όχι, δεν ανοίγει Teatro ο Μπερτάκης στην Αυστραλία. Μην ακούτε τις φήμες.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.