Επίθεση Βακάκη των Jumbo κατά Σκλαβενίτη

Επίθεση Βακάκη των Jumbo κατά Σκλαβενίτη

Ο πρόεδρος της Jumbο Απόστολος Βακάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προχθές εξαπέλυσε επίθεση κατά της εταιρείας «Σκλαβενίτη».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με αφορμή σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο ίδιος τόνισε πως «όπου επιτρέπεται να ανοίξουν καταστήματα τις Κυριακές θα ανοίξουμε και εμείς, εξ’ ανάγκης».

Υπογράμμισε δε πως ο ίδιος είναι… κατά του ανοίγματος τις Κυριακές, «αντίθετα είμαστε υπέρ της αργίας για όλους και την Τετάρτη εκτός των Κυριακών».

Όταν όμως έγινε η σύγκριση με την Σκλαβενίτης, η οποία δεν ανοίγει τις Κυριακές ο κ. Βακάκης είπε πως «ορισμένοι κάνουν marketing και θέλουν να δείξουν ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, είναι δικαίωμά τους» και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «δεν ξέρω κατά πόσο η απόφαση να μην ανοίγει καμία Κυριακή είναι προς όφελος των εργαζομένων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απόστολος Βακάκης βάζει στο στόχαστρο την Σκλαβενίτης με ακραίους, πολλές φορές, χαρακτηρισμούς.

Τον Οκτώβριο του 2016 στην ετήσια παρουσίαση της Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της Jumbo χαρακτηρίζοντας το deal τότε, Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλο, τόνισε πως «ήταν η χειρότερη επιλογή που έκανε η οικογένεια Σκλαβενίτη και μίλησε για παράλογες ακροβασίες», ενώ για το συγκεκριμένο deal είπε πως «η οικογένεια Σκλαβενίτη πήρε μάλλον τα λάθος χάπια».

Jumbo: 24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους για τις ανοιχτές Κυριακές

Για την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο εν λόγω Jumbo καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ έξω από το χώρο του καταστήματος.

Σε κάλεσμά της στην απεργία η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας σημειώνει:

«Οι εμποροϋπάλληλοι μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου.Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που βιώνουν ήδη την κατάργηση του 8ωρου θα χάσουν κάθε δικαίωμα στην προσωπική ζωή και την ξεκούραση με ανοιχτές όλες τις Κυριακές τον χρόνο».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.