Ενωμένοι και στον αόρατο εχθρό!

Ενωμένοι και στον αόρατο εχθρό!

Η πατρίδα μας όπως και όλος ο κόσμος άλλωστε απ άκρου σ άκρου,βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Την χειρότερη ίσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και χωρίς να έχουμε πόλεμο! Ασφαλώς όμως έχουμε έναν άλλου είδους πόλεμο,με ένα αόρατο εχθρό όπως λένε και οι επιστήμονες,με μια πανδημία. Μια πανδημία που δεν είναι σίγουρα σαν τις παλιότερες που αφάνισαν μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας καθώς δεν έχει την δυναμική εκείνων των ιών και βακτηρίων και άλλωστε πλέον η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει άλματα προόδου από εκείνες τις εποχές,αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος σε πολλά επίπεδα. Μην ξεχνάμε την εύκολη μετάδοση του και την επιθετικότητα του σε ανθρώπους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενους νόσους ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Η χώρα μας ορθώς προέταξε την δημόσια υγεία πρωτίστως με στόχο να μην χαθεί ούτε ένας άνθρωπος. Ούτε ένας γέροντας,ούτε ένας ηλικιωμένος. Άλλωστε έχουμε υποχρέωση προς αυτούς γιατί μας μεγάλωσαν,μας μετέδωσαν τις αξίες -τουλάχιστον οι περισσότεροι- που έχουμε-σ.σ όσοι βέβαια έχουμε-σήμερα,μόχθησαν για εμάς,δούλεψαν σκληρά και άφησαν λεφτά στο σύστημα που πρέπει με την σειρά του να κάνει τα πάντα για την υγεία τους. Ακόμα και σήμερα λόγω ημέρας να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε εν ζωή σε μεγάλη ηλικία βέβαια και λίγους πια ,ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία μας για την πατρίδα,για την Ελλάδα μας που εορτάζει. Και έχουμε υποχρέωση να τους προστατέψουμε!

Σε μια σημαντική μέρα σήμερα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας που σηματοδοτεί την πληροφόρηση της Παναγιάς μας από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ότι θα γεννήσει τον Ιησού μας! Και μια μέρα σημαντική επίσης επειδή επιλέχθηκε για να εορτάζεται και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 που ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν αλλά επειδή θρησκεία και Ελλάδα είναι αλληλένδετες έννοιες,προκρίθηκε η σημερινή μέρα να την θυμόμαστε σαν την μεγάλη αρχή της Επανάστασης του 1821 που του χρόνου θα συμπληρώσει 200 χρόνια! Μια σημαδιακή μέρα σε μια εποχή που ο κόσμος και η πίστη του δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Ο καθένας σήμερα σε μια κατάσταση ελεύθερου πολιορκημένου έχει την υποχρέωση να συλλογιστεί,να φιλοσοφήσει,να γίνει καλύτερος άνθρωπος στην επόμενη μέρα για αυτόν και την κοινωνία. Η πατρίδα και ο πλανήτης έχουν περάσει και πολύ χειρότερα. Και επέζησαν. Ο άνθρωπος πάντα επιβιώνει. Το θέμα είναι με τι απώλειες και αν το πάθημα γίνεται μάθημα. Έχουμε υποχρέωση να λάβουμε ως μάθημα το πάθημα. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Να ενωθούμε. Η πατρίδα μας δέχεται την επίθεση του ιού όπως όλος ο κόσμος ενώ βίωνε και το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού και με την επιθετικότητα της γείτονας χώρας της Τουρκίας. Το 1821 σαν σήμερα σχεδόν ξεκίνησε με την βοήθεια της Παναγιάς μας και του Θεού η μεγάλη Επανάσταση για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα . Ο ιός θα περάσει. Η παγκόσμια κοινότητα έχει υποχρέωση να σώσει τις ζωές των ηλικιωμένων που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα -απειλή αλλά και όλων. Και μετά να βάλει το εμείς μπροστά από το εγώ της . Να δημιουργήσει την μεγαλύτερη όλων των εποχών οικονομική παρέμβαση με οιοδήποτε κόστος ακόμα και για τους ζάμπλουτους του πλανήτη και τους ελέγχοντας το άτυπο σύστημα,προκειμένου η οικονομική καταστροφή που ήδη είναι εν εξελίξει,να μην αφανίσει με άλλο τρόπο ανθρώπινες ζωές και φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι το κραχ πήρε περισσότερες ζωές έμμεσα από τον ίδιο τον κορωνοίό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εμείς έχουμε υποχρέωση ατομικά να τα βρούμε με τον εαυτό μας,να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι,να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ και όχι να χαιρόμαστε με την δυστυχία του διπλανού μας επειδή εικονικά μας δείχνει δυνατότερους με ανίερο τρόπο. Ενωμένοι όπως οι μεγάλοι προγονοί μας πρέπει να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση γιατί μόνο ενωμένη η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος ολάκερος ξεπέρασε τα σοκ και τις μεγάλες κρίσεις. Είναι ευκαιρία να αναζητήσουμε την χαμένη πίστη μας ,να έλθουμε πιο κοντά στον Θεό και με την δύναμή Του και την αγάπη Του να προχωρήσουμε μαζί. Να τιμήσουμε σήμερα τους μεγάλους προγόνους μας,τους μεγάλους αγωνιστές που δεν πρόδωσαν αξίες και ιδεώδη για να τα έχουν καλά με τον κατακτητή αλλά τον εξεδίωξαν από τα τιμημένα εδάφη μας. Και να πάρουμε δύναμη από αυτούς αλλά και μάθημα για να κερδίσουμε την σημερινή παγκόσμια μάχη με τον αόρατο εχθρό! Χρόνια μας πολλά! Καλή μας δύναμη με την βοήθεια της Παναγιάς μας και του Θεού μας!

-Σωτήρης Γεωργίου / Basketblog (24.3.2020)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.