Ενοχλητικός ο Γλέζος και στους Συριζίους

Μανώλης Γλέζος

Και η κουτσή Μαρία έσκασε μύτη να πει τον καλό και ηρωϊκό λόγο για τον Μανώλη Γλέζο, που πέθανε χθες σε ηλικία 98 χρονών. Ξέρετε ποια είναι η κουτσή Μαρία; Όχι αυτή που σύμφωνα με τον αστικό μύθο τελευταία μαθαίνει το τελευταίο νέο της γειτονιάς, αλλά αυτή που έχει άποψη και για πράγματα με τα οποία δεν έχει καμιά σχέση. Τι θέλω να πω;

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν αυτός που ήταν. Τι να μας πουν όλες οι κουτσές Μαρίες, ακόμα και οι πρώην σύντροφοι του, αυτοί είναι που ιδεολογικά ήταν χιλιόμετρα μακριά του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποια είναι η ουσία στην αγιοποίηση του Γλέζου που υποκριτικά και ξεδιάντροπα υφαίνουν με τις δημόσιες δηλώσεις τους οι κουτσές Μαρίες. Ότι δεν έχει νόημα για την κοινωνία να επαινείται η πολιτική δράση κάποιου όταν αυτή για δεκαετίες αγνοείται. Το μόνο νόημα είναι προσωπικό. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, που επιβεβαιώνεται στην πορεία του Μανώλη Γλέζου.

Ό,τι έκανε ο Γλέζος ως αγωνιστής, ως κομματικό στέλεχος, ως πολιτικός αφορούσε τον ίδιον, με την έννοια ότι επί της ουσίας δεν επηρέασε την κοινωνία της Ελλάδος. Ήταν ενοχλητικός ακόμα και για τους συριζαίους, το κόμμα του, γι’ αυτό και τους έφτυσε. Τελικά, αυτό που λέμε. Αρκεί ο ιδεαλιστής. ο ρομαντικός να είναι ο ίδιος σε αρμονία με τη συνείδηση του, αν δεν κάνει παραχωρήσεις και συμβιβασμούς, όπως του ζητάει η κοινωνία, αλλά και το… κόμμα του.

Μια απάντηση στις κουτσές Μαρίες η φωτογραφία. Μάρτιος 2010, ο Γλέζος προσεγγίζει άνδρες των ΜΑΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά τους, σπρώχνεται και στη συνέχεια από αστυνομικό ψεκάζεται με χημικά, από κοντινή απόσταση. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.