Δυο λόγια για το 2019

Μαζί με ένα ευχαριστώ, ειλικρινές!

Η χρονιά φεύγει. Το 2019 σε λίγες ώρες θα αποτελεί παρελθόν. Μια γεμάτη χρονιά, σε πολλά επίπεδα. Προσωπικά, επαγγελματικά, καθημερινότητας. Με καλούς φίλους δίπλα μας και αγαπημένα πρόσωπα-στηρίγματα σε κάθε επιλογή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πιστεύω πως τα προσωπικά του καθενός και η καθημερινότητά του δεν αφορούν τους πολλούς. Οπότε θα σταθώ στα επαγγελματικά, αφού θεωρώ πως η δημοσιογραφία εκτός από επάγγελμα είναι και λειτούργημα. Αφορά τους πολλούς ή και όλους. Η παρουσίαση όσων συμβαίνουν γύρω μας, ολοκληρωμένα, αμερόληπτα και εξειδικευμένα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι λειτούργημα. Η πληροφόρηση των πολιτών, για τοπικά, περιφερειακά και… κεντρικά ζητήματα!

Εδώ θα ήθελα να σταθώ. Το 2019, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επέλεξα να συνομιλώ με στελέχη της κεντρικής εξουσίας, εκτός της τοπικής και της περιφερειακής. Πράγμα δύσκολο, χρονοβόρο και απαιτητικό ως προς την πληρότητα στην παρουσίαση των πληροφοριών. Το έκανα σκεπτόμενος πως, τα τοπικά-περιφερειακά μέσα και οι δημοσιογράφοι τους έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να πληροφορούν άμεσα τους πολίτες, χωρίς να περιμένουν τα κεντρικά ΜΜΕ, για θέματα πανελλήνιας διάστασης που αφορούν και τις τοπικές κοινωνίες.

Ως εκ τούτου, τόσο στον #Max_fm, όσο και στο #Lepanto, συνομιλήσαμε με ανώτατα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη και βγάλαμε σημαντικές ειδήσεις.

Με τον Υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλου. Με τον Υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη (αναπτυξιακές προοπτικές του νέου λιμανιού της Πάτρας, έργα υποδομών, οικονομία, novartis κ.α.), με τον Υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, για την Πατρών-Πύργου και το τρένο, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, για το προσφυγικό, τον εκλογικό νόμο και την ανάπλαση του Λαδόπουλου, με τον Υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, για τις τουριστικές προοπτικές της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη, για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και τους στόχους της για το νομό και τη Δυτική Ελλάδα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, για αναπτυξιακά ζητήματα, με τον Υπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, για τους Μεσογειακούς αγώνες και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά.

Επιπροσθέτως, με τον πρώην Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο (δύσκολη συνέντευξη), τους αρχηγούς των κομμάτων: ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνη, Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου και άλλους πολλούς που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.

Έτσι θα συνεχίσουμε και στη νέα σεζόν. Με ανάδειξη των σημαντικότερων τοπικών, περιφερειακών και πανελλαδικών θεμάτων, αλλά και με πληροφορίες από κεντρικά στελέχη.

Οι τοπικοί δημοσιογράφοι μπορούν! Μπορούν να αναδεικνύουν θέματα που να λαμβάνουν πανελλήνιες διαστάσεις, όπως κάναμε φέτος. Όπως και σε κοινωνικά ζητήματα. Έγινε κι αυτό! Η φτώχεια στην Πάτρα, το μπούλινγκ σε μαθητή Λυκείου και άλλα πολλά πολλά που προκάλεσα πανελλήνια αίσθηση.

Εκτός από τους ακροατές και τους τηλεθεατές που ευχαριστώ καθημερινά για την ανταπόκρισή τους, θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται και αυτούς που συνεργάζονται μαζί μου.

Τον διευθυντή της τηλεόρασης του #Lepanto, Δ. Σχοινά και του #Max_fm Γ. Καραγεωργόπουλο και Τ. Παπαγιαννόπουλο. Τους συναδέλφους και συνεργάτες μου που με ανέχονται και στα δύο μέσα!

Θα γράψω σαφώς και για τον Γ. Γεωργόπουλου, γιατί πλέον προχωράμε μαζί (Διοικητικά) και στο #Patrastimes.gr (σύντομα ανακοινώσεις για το νέο project). Μαζί με τον… τεράστιο (δημοσιογραφικά) Δ. Αβραμίδη έχουν σταθεί δίπλα μου ουκ ολίγες φορές! Συνεργάτες, φίλοι, συνοδοιπόροι!

Έτσι θα συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά, το 2020! Δυναμικά, αντικειμενικά, με εργατικότητα και σύνεση!

Υγεία να έχουμε, στόχους και όρεξη για δουλειά και… όλα θα έρθουν!!!

Αλέξανδρος Κογκόλης /facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.