Δεν ήθελε πάνω από 40% Ο Μηστοτάκης

Δεν ήθελα πάνω από 40% Ο Μηστοτάκης

Ο Μητσοτάκης ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Έτσι λένε. Έτσι είναι πράγματι; Αλλοιώς φαίνεται το πράμα την πρώτη νύχτα των εκλογών, αλλοιώς την επομένη και μάλλον διαφορετικά με το ψυχρό μάτι του σήμερα. Συμβαίνει να διαβάζεται πιο ώριμα το ίδιο αποτέλεσμα μετά από λίγες μόνο μέρες.

Μετά τις ευρωεκλογές, κέρδισε για δεύτερη φορά η ΝΔ με τον Μητσοτάκη, ανέβασε τα ποσοστά του και ο σύριζας του Τσίπρα. Και η διαφορά, μάλιστα, ανάμεσα στους δυο αντιπάλους μίκρυνε. Το 9.35% υπέρ Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές μειώθηκε σε 8,32% στις εθνικές εκλογές. Ρωτάς αν ο νικητής ήθελε μεγαλύτερη νίκη; Να ξεπεράσει το 40%, κάτι που δεν κατάφερε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και με το 39,85% η ΝΔ έπιασε αυτοδυναμία, στη σούμα 158 βουλευτές. Τι να τους κάνει περισσότερους; Ύστερα είναι και το άλλο. Όσο μεγαλύτερη η νίκη Μητσοτάκη, τόσο υψηλώτερες οι προσδοκίες από τον απλό κόσμο. Να το πω αλλοιώς: Τι να περιμένει κάποιος από μια κυβέρνηση που με το ζόρι έβγαλε 150-151 βουλευτές;

Νίκησε, λοιπόν, ο Μητσοτάκης κι ευτυχώς γι΄αυτόν που δεν θριάμβευσε. Ο θρίαμβος θα ήταν, πρώτα αν αύξανε τη διαφορά του από τον Τσίπρα, και μετά να έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου. Τελικά, μια χαρά του έκατσε, και τον βολεύει η δεύτερη νίκη του Μητσοτάκη.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.