Γιατί ο Κουνάβης στην Παναχαΐκή δεν είναι αυτός που ήταν!

Γιατί ο Κουνάβης στην Παναχαΐκή δεν είναι αυτός που ήταν!

Ένα φτωχόπαιδο από την Πάτρα που μεγάλωσε σε γειτονιά. Που έπαιζε μπάλα στην αλάνα, σε μια συνοικία που δεν υπήρχαν δρόμοι με άσφαλτο κι έγινε «νταραβεριτζής» σε διάφορους τομείς (business, πολιτική, αθλητισμός, media). Ο ορισμός του αυτοδημιούργητου. Κωλοφαρδία. Ευλογία από την Παναγιά Σουμελά. Προίκα υπαρξιακή με προσόντα ατόμων εκλεκτών.

Τι συμβαίνει; Σίγουρα κάπου οφείλεται η εξέλιξη από το μηδέν, από τις λακούβες στους πρόποδες σε μια από τις κορυφές των Ιμαλαϊων. Δεν τον πήρε ένας ανεμοστρόβιλος, αυτός που είναι κουμπάρος του Άρη Σπηλιωτόπουλου και τον απογείωσε. Το παλικάρι, άλλωστε, πάντα πατάει στη γη, ουδείς τον είπε φευγάτο, ούτε σπρωχτό από κάποιον.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σε οργασμική δραστηριότητα βρίσκεται και σήμερα ο Αντώνης Κουνάβης, που όμως σε σχέση με την Παναχαΐκή δεν είναι αυτός που ήταν. Όχι, βέβαια. Ούτε θα εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ούτε στον Κώστα Κατσουράνη, ούτε θα κάνει επίσκεψη στα αποδυτήρια μοιράζοντας …πριμ. Πάνε αυτά. Έχουν τελειώσει.

Ο Κουνάβης έχει επιλέξει να ξεφύγει από την «παραδοσιακή», τη παλαιοκομματική σχέση του με την ομάδα. Να μην είναι με την Παναχαΐκή όπως ήταν πριν από 2 χρόνια, όταν ένα πρωί Σαββάτου, πίνοντας καφέ με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα και τον Κώστα Χρυσανθόπουλο, οραματίστηκαν την Παναχαΐκή Συμμαχία. Πάνε αυτά.

Δεν είναι θέμα… ηλικίας, σε καμία περίπτωση. Ο Κουνάβης κάθε πρωί ακούει το λάλημα του κόκορα, είναι το σύνθημα που βαράει στο αίμα του και τον κάνει σαν τον άνθρωπο που κυνηγάει ελάφια. Τόσο ετοιμοπόλεμο.

Είναι κάτι άλλο. Του λείπει χρόνος, όχι τόσο ότι τον χρειάζονται οι επιχειρήσεις του,
η ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Lines, της οποίας είναι αντιπρόσωπος. Τον χρειάζεται περισσότερο από όλους ο Νικολόπουλος. Τον οποίον, όχι στα μουλοχτά, αλλά στα φανερά, χωρίς φόβο και πάθος, στηρίζει εμπράκτως.

Σχετική εικόνα
Ν.Νικολόπουλος, Α.Κουνάβης

Δεν ξέρω αν τον χρηματοδοτεί, αλλά σίγουρα είναι ο πιο ένθερμος του σύμμαχος.. Για αυριανό δήμαρχο της Πάτρας. Και δεν το κάνει μόνο επειδή ως «χοντροφορτομένος» στην «πιάτσα» του, για να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δουλειές του, κοιτάζει την επόμενη μέρα. Να εκμεταλλευτεί το πιο διεφθαρμένο κομμάτι του δημοσίου βίου στην Ελλάδα, που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα όργια των οργίων έχουν κάνει οι δήμαρχοι. Γιατί; Επειδή είναι περισσότερο ανεξέλεγκτοι από τους υπουργούς. Μαγαζί ο ένας, μαγαζί και ο άλλος.

Ο Αντώνης, λοιπόν, πιστεύει ότι ο Νίκος έχει σχέδιο. Τα σχέδια για την νέα Πάτρα τα έχει ο ..κοντός, όχι οι… υπάλληλοι του. Εκείνοι οι επιτελικοί καριερίστες που θέλουν να πετύχουν στην πολιτική για πάρτη τους. Θεμιτό. Για να κονομήσουν. Για να δώσουν πόντους στο όνομα τους. Για να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά. Θεμιτό.

Τώρα, άσε και τι γράφουν οι της πλάκας ρεπόρτερ, που, ως συνήθως, είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Τσίπας λέει ότι με δήμαρχο Πατρέων τον Νίκο Νικολόπουλο, ο Κουνάβης θα ξαναμπαίνει γερά στο κόλπο της αναζήτησης επενδυτή στην Παναχαΐκή . Κάθε εμπόδιο θα ξεπεραστεί. Από πού βγαίνει αυτό;

Αποκάλυψη. Ο Κουνάβης σε καθαρά προσωπική επαφή με τον Νικολόπουλο, έχει πάρει το “μήνυμα”. Ο γέροντας έχει “δεσμευτεί” και με το μισοχαμόγελο του έδωσε να καταλάβει στον ναυτιλιακό πράκτορα ότι μαζί θα βρουν άμεσα λύση.

Ο Κουνάβης έχει καταλάβει προφανώς ότι η μετασυμμαχική εποχή της Παναχαΐκής απαιτεί άλλες πρακτικές. Το κλαμπ σίγουρα δεν θα είναι μία από τα ίδια, όταν ολοκληρώσει τη συνειδητή διαδικασία εύρεσης του …πακετοφόρου-επενδυτή ο Κουνάβης . Δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο Παπαγεωργίου, με τον οποίον διατηρούν άριστες σχέσεις, κάποιος άλλος, ή ακόμα και ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, ο Κουνάβης, αν και εφόσον ο Νικολόπουλος βγει δήμαρχος, θα αναζητήσει έναν μεγαλομέτοχο που όλα θα τα κάνει ο ίδιος. Που δεν θα διαχειρίζεται τη δυναμική της Παναχαΐκής με αντιλήψεις τεχνοκράτη και σύμφωνα με το σύγχρονο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.

Αν σου πω ότι η Παναχαΐκή δεν θα έχει στόχο το πρωτάθλημα, θα είναι ψέμα. Πολύ φτηνό. Η Παναχαΐκή που ονειρεύεται ο Κουνάβης, όχι βέβαια από τη μια στιγμή στην άλλη, με επιλεγμένους ρυθμούς ανάπτυξης, θα στελεχωθεί για να ρίξει τα μπετά της δημιουργίας μιας αξιόπιστης ποδοσφαιρικής δύναμης, με στόχο τις διεθνείς διακρίσεις. Κάτι περισσότερο και πιο ουσιαστικό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Μόνο να βγει ο Νικολόπουλος» είπε στους αυλικούς του ο Κουνάβης. Αυτό ένα πράγμα σημαίνει. Ότι η κάψα για την Παναχαΐκή δεν του έχει περάσει. Λάθος! Δεν είπε τίποτα στους δημοσιογράφους και τους σύμμαχους ο Κουνάβης. Ό, τι είπε, το είπε για να το ακούσουν οι φίλαθλοι.

Διαβάστε επίσης :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.