Βίλλες εκατομμυρίων στην Πελοπόννησο

Βίλλες εκατομμυρίων στην Πελοπόννησο

Μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία υπογράφουν πανάκριβες βίλες στην Πελοπόννησο, έναν προορισμό ο οποίος φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο εντός κι εκτός Ελλάδος λόγω των πολυτελών συγκροτημάτων που έχουν ήδη κτιστεί ή πρόκειται να κτιστούν.

Έτσι, μετά τη συνεργασία για τις πρώτες κατοικίες εντός του συγκροτήματος της Costa Navarino-που σημειωτέον προβάλλει ιδιαίτερα το οικιστικό κομμάτι του συγκροτήματος με επιθετικό πρόγραμμα marketing – το πολύ γνωστό γραφείο Potiropoulos + Partners υπογράφει ένα ακόμη συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στην Πελοπόννησο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρόκειται για συγκρότημα το οποίο θα κατασκευαστεί σε γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο της περιοχής με σπίτια αξιώσεων που θα απευθύνονται σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν πλέον όσοι «επενδύουν» στο συγκεκριμένο κομμάτι της κτηματαγοράς για την πώληση κατοικιών εκατομμυρίων ευρώ κυρίως σε ξένους αγοράστες είναι ότι οι Potiropoulos + Partners αναδείχθηκαν μετά από τη διενέργεια σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και πήραν το α’ βραβείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Dolphin, η οποία σχεδιάζει στο μεγάλο project  Killada Hillsεπίσης πολύ ακριβές βίλλες προς πώληση και βρίσκεται στο στάδιο όπου «κλείνει» τη χρηματοδότηση, αναζητώντας παράλληλα και στρατηγικό επενδυτή ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο μικτό project.  Στόχος είναι οι εργασίες για το γκόλφ και τις υποδομές καθώς και τις πρώτες κατοικίες να ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021. Το Kilada Hills, με συνολικό προϋπολογισμό 418 εκατ. ευρώ, αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη μεγάλη μικτή τουριστική επένδυση που έχει ενταχθεί στις διατάξεις των Στρατηγικών Επενδύσεων και η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει το γήπεδο γκόλφ των 18 οπών, το Club House, το Beach Club και τις υποδομές για το πρώτο συγκρότημα κατοικιών προς πώληση. Mόνο η κατασκευή του γηπέδου γκόλφ τοποθετείται στα πέριξ των 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι επόμενες φάσεις του έργου, που θα υλοποιηθεί σταδιακά, περιλαμβάνουν 100 κατοικίες στο λόφο του γκόλφ, ξενοδοχείο 100 δωματίων και 88 «επώνυμες» βίλλες και κατοικίες, επέκταση του Beach Club, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων. Σημειωτέον ότι ο όμιλος της Dolphin, στο πλαίσιο ρευστοποίησης των συμμετοχών του είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι την πώληση του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι με αγοραστή, κατά πλειοψηφία, την Grivalia Hospitality (τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia Properties. Τα κεφάλαια από την πώληση του Amanzoe, σε συνδυασμό με τα 10 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει επιπλέον η Grivalia Ηοspitality για την αγορά 20 προνομιακών οικοπέδων για κατοικίες εντός του γκολφ του Kilada Hills, αλλά και οι νέες δανειακές συμβάσεις που συζητεί η Dolphin για τη χρηματοδότηση του εν λόγω project, ανοίγουν το δρόμο για την εκκίνηση της νέας επένδυσης στην Αργολίδα…

πηγή : banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.