Αυτόν φοβάται ο Πελετίδης

Αυτόν φοβάται ο Πελετίδης

Για να καταλάβεις ότι αυτό που λένε «λαός» δεν έχει μπέσα. Καμία σταθερότητα. Κι αν θες να παίξεις μαζί του, να νταραβεριστείς θα κάτσεις κανονικά να σε εκμεταλλευτεί, να σε χρησιμοποιήσει. Να σε δει ως πλουτοφόρα πηγή για να αντλήσει κέρδος ο λαός εσένα το κόμμα, εσένα τη δημοτική παράταξη, εσένα τον Δήμαρχο. Σου λέω τις πιο μεγάλες αλήθειες.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» και με ποσοστό 25,06%, ήτοι 24.880 ψήφους, πέρασε ως πρώτος στο δεύτερο γύρο μαζί με τον δεύτερο κατά σειρά ψήφων -συνυποψήφιο Κώστα Χριστόπουλο με τον συνδυασμό «Νέα Πόλη»- όπου επικράτησε του αντιπάλου του με ποσοστό 63,51%, ήτοι 60.225 ψήφους. Τι είναι αυτό; Όχι, βέβαια, το παραμυθάκι που είχαν ξεστομίσει κάποιοι εκ των συνεργατών του, ότι «Δεν το περιμένανε να έχουμε τόσο μεγάλη, τόσο μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτά είναι σάπια. Ποτέ ο λαός, κανένας λαός δεν είναι με τους κυβερνώντες. Ο λαός, ο κάθε λαός είναι πάντα με την αντιπολίτευση. Αυτό είναι το μέγα και μοναδικό όπλο του λαού. Η αντιπολίτευση. Και επειδή σήμερα στην Πάτρα δεν υπάρχει τίποτα, όλα έχουν διαλυθεί, καμία αντιπολίτευση δεν υπάρχει, ο κόσμος ποντάρει στον Πελετίδη. 

Ούτε ΚΚΕ υπάρχει. Τίποτα δεν υπάρχει. Μόνο ο λαός υπάρχει, που μετεκλογικά σπρώχνει και… αγχώνει τον Πελετίδη. Έτσι είναι. Όταν και δεξιοί και αντικομμουνιστές είναι με τον Πελετίδη, τον γιατρό καρδιολόγο, μέλος του Κ.Κ.Ε, αυτό ένα σημαίνει. Ζητάει περισσότερα από την κυβερνώσα δημοτική παράταξη, τον άμεσα εκπρόσωπο της ο κόσμος. Του φορτώνει μεγαλύτερες ευθύνες. Που σημαίνει, τι;

Θα φτιάξει αντιπολιτευτικές δυνάμεις ο λαός. Ο κόσμος, η δυσαρέσκεια του κόσμου αν ο Πελετίδης δεν ανταποκριθεί, θα γεννήσει αντισώματα ενάντια στον «κόκκινο» δήμαρχο. Εδώ από το πουθενά έσκασαν μύτη υποψήφιοι διεκδικητές του δημαρχικού θώκου που σήμερα παίζουν ρόλο (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε!), ενώ γκρεμίστηκαν παραδοσιακοί παίκτες του δημόσιου βίου της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου και της τρίτης μεγαλύτερης της Ελλάδας. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.