Αργήσαμε, αλλά τα καταφέραμε

Αργήσαμε, αλλά τα καταφέραμε

Ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Πατρέων απαραίτητος.

Δεκάδες οι άστεγοι στην πρωτεύουσα της ανεργίας και της φτώχειας. Στην Πάτρα της οικονομικής ασφυξίας, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να γίνει επενδυτικά ελκυστική. Στην Πάτρα που δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αναπτυξιακής προοπτικής. Στην Πάτρα που οι αιτήσεις για βεβαίωση αστεγίας ξεπερνούν τις 700, που 15.000 σχεδόν συμπολίτες σιτίζονται από τι δομές του Δήμου, της εκκλησίας και εθελοντικών οργανώσεων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το έργο του κοινωνικού οργανισμού, σαφώς, θετικό. Ωστόσο, ο ξενώνας φιλοξενίας που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καθυστέρησε (ίσως και δύο χρόνια) να λειτουργήσει, όπως σε άλλες πόλεις.

Ο δήμος κάνει το καθήκον του εδώ και ίσως λίγο αργοπορημένα. Είναι ευρωπαϊκά προγράμματα αυτά στα οποία όπως και άλλες πόλεις της Ελλάδας ενταχθήκαμε κι εμείς. Δεν κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, ευτυχώς ή δυστυχώς. Κάνουμε κάτι που έκαναν όλοι και μάλιστα τελευταίοι. Ας δούμε όμως τη θετική πλευρά μόνο. Η δυσκολία στη διαχείριση της έντονης κατάστασης μεγάλη, ειδικά όταν κομματικές λογικές δε σε αφήνουν να γίνεις ελκυστικός για να επιχειρήσει η πόλη να αλλάξει κατεύθυνση.

Υ.Γ.: Θεωρώ πως ο επικεφαλής του κοινωνικού οργανισμού δίνει τον καλύτερο του εαυτό, απέναντι σε γραφειοκρατικές δυσκολίες και παλιές λογικές.

Αλέξανδρος Κογκόλης (από το facebook)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.