ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-«βόμβα»: Την Άννα Διαμαντοπούλου θα προτείνει για Πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Όπως αποκαλύπτει ο Πάρις Κουρτζίδης του Piperata.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη «κλειδώσει» στις απόκρυφες σκέψεις του το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, για να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, αυτό έχει ήδη ζητηθεί και σε άλλα κέντρα… ενώ, αν όχι ενήμεροι, σίγουρα είναι υποψιασμένοι, τόσο οι Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και όλοι οι γνήσιοι εκπρόσωποι και εκφραστές του εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ιδέα φαίνεται να ανήκει στους Τάκη Θεοδωρικάκο και Βασίλη Οικονόμου (είναι κουμπάρος της Διαμαντοπούλου και alter ego του “sir Takis”), ενώ φαίνεται ότι δελέασε ακόμη και την Μαρέβα, καθώς έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, εκδικείται την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κάποτε ήθελε να περάσει από τον προεδρικό θώκο της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Αντιθέτως, είδε την Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη να γίνεται η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής. Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έχει βγάλει εκτός θέσεων υψηλής ευθύνης την Ντόρα, με την οποία η Μαρέβα καλά – καλά δεν θέλει ούτε να συναντιέται, έχει σχεδόν αποφασίσει να αναδείξει την Άννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, θα έχει ζητήσει για μία ακόμη φορά από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να ξανασκεφτεί αν θέλει να καθίσει στον προεδρικό θώκο, κι εφόσον εκείνος επιμείνει στην πάγια άρνηση του, τότε θα ανάψει οριστικά το »πράσινο φως» για την Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία θέλει να κάνει την έκπληξη την άνοιξη του 2020.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλα δημοσιεύματα, επίτηδες διαρρέονται στην πιάτσα από το “γαλάζιο” στρατόπεδο πιθανές υποψηφιότητες όπως του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου, ώστε να αποτελέσουν το “λαγό” για την πραγματικά εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι όσοι μπαίνουν σε αυτή την κουβέντα και στο παιχνίδι των διαρροών πως ξέρουν και τι έχει ακριβώς στο μυαλό του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. Για αυτό και θα ακουστούν κι άλλα ονόματα, όπως είναι αυτά των κ. Αβραμόπουλου, Σαμαρά, Σημίτη, Βενιζέλου και Καραμανλή, όμως, η εκλεκτή είναι μάλλον ήδη «κλειδωμένη».

Από το καραμανλικό στρατόπεδο, πάντως, σχολιάζοντας την πληροφορία, λένε ότι αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, τότε ο σημιτο-μητσοτακισμός “θα μας καθίσει για τα καλά στο σβέρκο”, ωστόσο, περιμένουν να δουν αν θα μπορέσει ή αν θα θελήσει να θέσει «βέτο» στον Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής, όπως είχε κάνει στον Σαμαρά και στον Μεϊμαράκη, ειδικά όταν ο πρώτος ήθελε να την υπουργοποιήσει και ο δέυτερος να τη βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το φθινόπωρο του 2015.

Υπενθυμιζεται ότι η Άννα Διαμαντόπούλου ήταν από εκείνους που είχαν βοηθήσει στην αποκαθήλωση του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 και στη δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Μια τέτοια εξέλιξη ασφαλώς και θα φέρει σε δυσχερή θέση το ΚΙΝΑΛ το οποίο θα καλείται να εξηγήσει γιατί να μην υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά έχει παραμείνει στην ηγεσία του κινήματος θα πρέπει και ως γυναίκα να τοποθετηθεί απέναντι στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να συγκεράσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε στην ελληνική και την παγκόσμια κοινή γνώμη η έλλειψη του γυναικείου φύλου από την κυβέρνηση του.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.