Αποκάλυψη: «Εξαφανίστηκαν τα κινητά του 50χρονου που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι»

Αποκάλυψη: «Εξαφανίστηκαν τα κινητά του 50χρονου που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι»

Μία νέα αποκάλυψη έφερε στο φως το «Βήμα» σχετικά με την δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Βάσει πληροφοριών, δημιουργούνται νέα ερωτήματα από την εξαφάνιση των κινητών τηλεφώνων του επιχειρηματία, καθώς από ότι φαίνεται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο δεν βρήκαν τις συσκευές που είχε πάντα μαζί του ο εκλιπών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι ερευνητές της υπόθεσης εξηγούν ότι αυτή η «εξαΰλωση» των κινητών υπήρξε προκειμένου, ίσως, να μην βρεθούν στις συσκευές καταχωρήσεις, μηνύματα , κλήσεις (κυρίως σε διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας όπως Viber, Whatsapp κλπ) φωτογραφίες ή και σημειώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ή ιδιώτες που μπορεί να είχαν συναλλαγές με τον 50χρονο.

Οι υποψίες «δείχνουν» και αστυνομικούς

Οι αρχικές υποψίες για την εξαφάνιση των συσκευών του δολοφονηθέντα επιχειρηματία στρέφονται λογικά σε κάποιον από τους 2-3 αστυνομικούς που φέρεται να τον συνόδευαν κι οι οποίοι ελέγχονται ήδη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ενώ έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου των κινητών τους.

Ωστόσο το μυστήριο διευρύνεται αφού δύο από τους εν λόγω αστυνομικούς -ο ένας υπηρετούσε σε Τμήμα Αλλοδαπών, ο άλλος συμμετείχε σε περιπολίες- δεν απομακρύνθηκαν από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο τις συσκευές του άτυχου ιδιώτη να τις πήρε τρίτος αστυνομικός που έσπευσε να εξαφανισθεί από το σημείο της επίθεσης κι ίσως είναι το «κλειδί» της υπόθεσης.

Όμως ερευνούν και την περίπτωση η εξαφάνιση των κινητών του επιχειρηματία να υπήρξε σε δεύτερη φάση αλλά και να υπήρχε προσυνεννόηση ώστε σε περίπτωση απροόπτου, τα κινητά μην κατέληγαν σε άτομα που μπορεί να ήλεγχαν τις διασυνδέσεις του 50χρονου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι ο 50χρονος επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας καφέ και καφετέριας στο κέντρο της Αθήνας είχε καταδικασθεί το 2018 σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή γιατί ειδοποιούσε πρόσωπα με παράνομη δραστηριότητα, για ελέγχους της ΕΛΑΣ.

Η έρευνα των αρχών ασφαλείας εξακολουθεί να κινείται σε δύο άξονες για την δολοφονία στο Χαϊδάρι που αφορούν την διαλεύκανση της επίθεσης στον 50χρονου αλλά και τη διερεύνηση του ρόλου αστυνομικών για τους οποίους εξετάζεται αν έχουν προχωρήσει σε κακουργηματικές ενέργειες.

-piperata.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.