Αποθήκη κόκα και χασίς γνωστή επιχείρηση της Μυκόνου

Αποθήκη κόκα και χασίς γνωστή επιχείρηση της Μυκόνου

Μια ατζέντα η οποία περιέχει τα ονόματα αρκετών «επωνύμων» πελατών εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε χασίς και κοκαϊνη σε γνωστά club του νησιού, αποτελεί την αιτία να χάσουν τον ύπνο τους αρκετοί στη Μύκονο. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει τη δικογραφία η οποία αφορά την κατάσχεση ενός κιλού χασίς αλλά και κοκαϊνης σε αποθήκη πασίγνωστης επιχείρησης η οποία λειτουργεί στην περιοχή Αργύραινα.

Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα για έναν 26χρονο εργαζόμενο της επιχείρησης, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος αλλά και δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 25 ετών αντίστοιχα. Και οι τρεις συνελήφθησαν κατόπιν επιχείρησης των αστυνομικών αλλά και των λιμενικών Αρχών του νησιού συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευμένο σκύλο «Ugli» ο οποίος κατόρθωσε να εντοπίσει τις ναρκωτικές ουσίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε ειδικό χρηματοκιβώτιο. Η επιχείρηση-αστραπή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Αυγούστου κατόπιν πληροφοριών που έφεραν την σπείρα έτοιμη να διακινήσει τα ναρκωτικά σε γνωστά beach club αλλά και bar του νησιού των Ανέμων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι προμηθευτές και οι γνωστοί πελάτες

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εκτός από τους πασίγνωστους πελάτες, η υπόθεση έχει ακόμη περισσότερο ζουμί καθώς παρότι ο 26χρονος Αλβανός θεωρούνταν –αρχικά- ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος εντούτοις ο ίδιος αποκάλυψε απολογούμενος την Παρασκευή (αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) ότι πίσω από αυτόν βρίσκονται γνωστοί επιχειρηματίες του νησιού! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 9.20 το πρωί της 12ης Αυγούστου, αστυνομικοί εφορμούν στην πολύ γνωστή επιχείρηση της Αργύραιρας. Κατευθείαν εισβάλλουν στην αποθήκη-κατάλυμα του Αλβανού και των δυο Ελλήνων. Εκείνη τη στιγμή ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» απουσιάζει. Με τη συνδρομή του σκύλου εντοπίζουν το γκρι χρηματοκιβώτιο το οποίο φέρεται να ανήκει στον 26χρονο εργαζόμενο της επιχείρησης. Το ανοίγουν και κατάσχουν:

α) Μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 1095 γραμμαρίων,
β) Μία νάιλον συσκευασία με κοκαϊνη συνολικού μεικτού βάρους 16 γραμμαρίων,
γ) Το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων και διακοσίων ογδόντα Ευρώ (3.280) και εκατόν σαράντα (140) δολάρια Η.Π.Α.,
δ) Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας «SALTER» με δυναμικότητα ζυγίσεως από 0,1 γραμμάριο έως 2 κιλά και
ε) ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις στο οποίο καταγράφονταν τα ονόματα όλων των πελατών.

Μετά από λίγη ώρα εντοπίζεται και ο Αλβανός. Στο νησί επικρατεί αναβρασμός. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στη Σύρο όπου τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι απολογίες

Στις απολογίες τους οι δυο Έλληνες επεσήμαναν ότι δεν είχαν σχέση με τα ναρκωτικά, καρφώνοντας ουσιαστικά τον 26χρονο Αλβανό. Όπως είπαν «στο πίσω μέρος της επιχείρησης υπάρχει χώρος ο οποίος έχει παραχωρηθεί δωρεάν σε υπαλλήλους της δουλειάς για να μένουμε. Αρχικά μέναμε μέσα στο γραφείο ενώ κάποιες φορές και μέσα σε αυτοκίνητα της εταιρίας. Τις τελευταίες δέκα με δεκαπέντε μέρες το πολύ μας παραχώρησαν αυτή την αποθήκη όπου διέμενε ήδη ο Ε. με τον οποίο γνωριστήκαμε εδώ και η σχέση μας είναι αυστηρά επαγγελματική και όχι φιλική. Δεν έχουμε καμία σχέση με ότι βρέθηκε στο χώρο του, ενώ επίσης δεν έχουμε καμία σχέση με ουσία ή τέτοια πράγματα».

Από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 26χρονος Αλβανός δήλωσε τοξικομανής (χρήστης κοκαϊνης αλλά και κάνναβης), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε άλλα, μεγαλύτερα, ονόματα τα οποία φέρονται να τον προμήθευαν με ναρκωτικά. Ουσιαστικά η πρόθεσή του να «συνεργαστεί» με τις Αρχές αποτέλεσε και το διαβατήριο να αφεθεί ελεύθερος το μεσημέρι της Παρασκευής με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο συνέβη και με τους δυο συγκατηγορούμενούς του. Μιλώντας στην «Μ» ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, Θανάσης Τάρτης, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή. «Ο κύριος ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας αναγνώρισαν τη μετάνοια του εντολέα μου και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Έτσι πρέπει να λειτουργεί η δικαιοσύνη. Θα φανούμε αντάξιοι στην ευκαιρία αυτή», είπε.

ΕΝΘΕΤΟ:

Έβαλαν κατάθεση από άλλη υπόθεση στη δικογραφία

Σε ένα τραγικό λάθος το οποίο εν πολλοίς αποκαλύπτει την προχειρότητα με την οποία συντάσσονται οι δικογραφίες υπέπεσαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Μυκόνου. Χρησιμοποιώντας, προφανώς, τη μέθοδο του copy-paste (αντιγραφή-επικόλληση) μπέρδεψαν την κατάθεση του αστυνομικού-επικεφαλής της έρευνας για τα ναρκωτικά, με άλλη κατάθεση που είχε δώσει γνωστή επιχειρηματίας της Σύρου η οποία κατήγγειλε για απόπειρα αποπλάνησης τον θείο της! Η συγκεκριμένη «γκάφα» δεν έμεινε ασχολίαστης από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς της Σύρου οι οποίοι στην κυριολεξία δεν πίστευαν στα μάτια τους για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των προανακριτικών υπαλλήλων του νησιού!

πηγή : ereportaz.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.