“Αμφιλεγόμενο” γκάλοπ για “Πιθανός Υποψήφιος Πρόεδρος της Παναχαΐκής”

Αμφιλεγόμενο γκάλοπ για "Πιθανός Υποψήφιος Πρόεδρος της Παναχαΐκής"

Σε πρώτο βαθμό, εξέφρασε την άποψη του -στο facebook- ότι ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσει η Παναχαΐκή είναι αν στηθεί σε πρότυπα λαϊκής βάσης.

Αμέσως μετά, εφτιάξε και την αντίστοιχη σελίδα, με όνομα «Union1981».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τρίτο κατά σερί βήμα για τον Δημήτρη Δρόσο, ήταν να διοργανώσει διαδικτυακή δημοσκόπηση, με τίτλο «Πιθανός Υποψήφιος πρόεδρος». Στη λίστα συμπεριέλαβε 5 ονόματα. 5 πιθανούς υποψήφιους ηγέτες της ιστορικής ομάδας της Πάτρας, που το όνομα τους έπαιξε ή συνεχίζει να παίζει για κουμανταδόρος. Στην περιγραφή του κάθε προσώπου, ο συντάκτης του κειμένου, που είναι υπάλληλος του Δρόσου, επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του καθενός, παραθέτοντας στοιχεία για τον επαγγελματικό και οικονομικό του μέγεθος, όπως τα υπέρ και τα κατά για ενδεχόμενη εμπλοκή του.

Λοιπόν, ξεκινάμε :

ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νο1 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Παλαίμαχος Διεθνής Ποδοσφαιριστής Της Ομάδας ,ένα από τα μεγαλύτερα Ονόματα που φόρεσαν Την Φανέλα της ,Και κύριος Εκφραστής της περιόδου της Συμμαχίας .

ΥΠΕΡ :

  • Η Μεγάλη αποδοχή και στήριξη από τους Οργανωμένους Φιλάθλους και η εμπειρία του στα Γήπεδα σε πολύ υψηλό επίπεδο, που ίσως είναι ικανές να του δώσουν την συνταγή της επιτυχίας και στην Πάτρα. 
  • Άριστες σχέσεις και με τους δημοσιογραφικούς κύκλους στην Αθηνά και τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσής, μπορούν να προβάλουν το έργο του με μεγεθυντικό φακό στα καλά και να βοηθήσουν να κρυφτούν προβλήματα όταν υπάρχουν αναταράξεις Στην ομάδα. 
  • Έδειξε ότι μπορεί να οργανώσει σε πολύ καλό βαθμό ,τις υποδομές στην ομάδα και να δώσει έτσι προοπτική για ένα πολύ καλό μέλλον μέσα από νέα παιδιά για το μέλλον της ομάδας 
  • Με τον αέρα της μεγάλης ποδοσφαιρικής του καριέρας και με την σπουδαία συμβολή του στο έπος του 2004 , δείχνει να έχει πολλές επιλογές για την πρόσβαση του σε κέντρα εξουσίας της Πολιτικής , ποδοσφαιρικής και κοινωνικής ζωής του τόπου
  • Διαθέτη αποδεδειγμένα την μεγάλη προσωπικότητα και τα ηγετικά προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να εμπνεύσει και να ηγηθεί μιας μεγάλης προσπαθείας αναγέννησης της ομάδος. 
  • Έχει την γνώση και την εμπειρία από το πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα και δείχνει ικανός αν δεν έχει οικονομικά εμπόδια άπω τους υποστηρικτές του να δουλέψει σε βάθος και με προοπτική 

ΚΑΤΑ :

  • Του χρεώνεται από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εποχής Της Συμμαχίας , που άρχισε με πολλά όνειρα και κατέληξε στα βράχια με πάταγο 
  • Καθόλου προσιτός από τους απλούς φιλάθλους και πολύ δύσκολος στην επικοινωνία με τους συνεργάτες του 
  • Του καταλογίζουν πολλοί ότι καλό και να έγινε στην περίοδο που ήταν το Α και Το Ω στην ομάδα κόστισε πολύ ακριβά και αυτό ήταν κάτι που εξόντωσε και εξάντλησε όποιους στήριζαν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψουν άρον άρον. 
  • Μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις του με τους απλούς και μη οργανωμένους φιλάθλους και η απόφαση (?) του (?) για την μη ενίσχυση της ομάδας τον Δεκέμβρη του 2017 για να κλείδωση την διαφαινόμενη τότε σίγουρη άνοδο 
  • Κατηγορήθηκε ευρέως ότι μετά την αποχώρηση του ότι υπέσκαπτε την ομάδα , υπογείως και καθοδηγούσε τους οργανωμένους σε διάφορες ενέργειες σύμφωνα με την άποψη του και όχι σύμφωνα με το καλό της ομάδας, 
  • Χρεώθηκε αποκλειστικά ,το παταγώδες Ναυάγιο της υπόθεσης Καλαθά, που καθυστέρησε την ομάδα των Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να χάση το παράθυρο των μεταγραφών .

ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νο2 -ΣΑΚΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται, γένι και κείμενο

Νεαρός ομογενής Επιχειρηματίας , ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ που εμφανίστηκε Ξαφνικά στα Κοινά της ομάδας , χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το όνομα του.

Κατά Δήλωση του Δραστηριοποιείται στις Κατασκευές και στην εστίαση με οικογενειακές και προσωπικές επιχειρήσεις.

Με καταγωγή από την γειτονική Γαστούνη επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες και δείχνει δραστήριος να εμπλακεί με τα κοινά και τις επιχειρήσεις στην χώρα μας.

ΥΠΕΡ :

  • Εξασφάλισε την στήριξη στο πρόσωπο του από την πλειοψηφία 52% Του Παλαιών Μετόχων της ομάδας και κυρίως με την αποδοχή και έγκριση του κ Κώστα Μπακαλαρου ,πήρε το δικαίωμα να κατευθύνει από την αρχή τις εξελίξεις στην ομάδα.
  • Με κινητήριο δύναμη το νεαρό της ηλικίας του και την ενέργεια του , δείχνει αποφασισμένος να κυνηγήσει την καταξίωση μέσα από την ομάδα στο Σημερινό Ελληνικό Τοπίο
  • Εμφανίζετε με φίλους και γνωριμίες που του επιτρέπουν να έχει υπό ελέγχο τις οποίες αντιδράσεις Υπάρχουν από τους Φιλάθλους και τον κάνουν να δείχνει δυνατός κερδίζοντας χρόνο να εφαρμόσει το οποίο πλάνο του
  • Η σχέση του με την Σουηδία και τον εκεί τρόπο λειτουργίας των εταιρειών , οπού έζησε τα τελευταία χρονιά του δίνουν στον κόσμο, την ελπίδα ότι η ομάδα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει με ένα μοντέρνο ευρωπαϊκό τρόπο
  • Το άγνωστο των οικονομικών του δυνατοτήτων σε πρώτο χρόνο λειτουργούσε Υπέρ του , μια και στον κόσμο πάντα υπάρχει η προσμονή του μεγάλου και δυνατού επενδυτή που θα έρθει από το εξωτερικό να σώσει την ομάδα .

ΚΑΤΑ :

  • Ο απίστευτα κακός πρώτος μηνάς της εμπλοκής του με την ομάδα σχεδόν διέλυσε κάθε ελπίδα που υπήρχε για κάτι καλό υπό την διοίκηση του.
  • Μεγάλα λάθη στις πρώτες του επιλογές για προπονητή και βοηθό που έχουν ένα εξωφρενικά κακό βιογραφικό για ομάδες επίπεδου Παναχαικης τον έφεραν αντιμέτωπο νωρίς με την αμφισβήτηση του κόσμου .
  • Τεραστία έλλειψη εμπειρίας που έγινε ακόμα πιο εμφανή με την επιλογή του να τρέχει όλα τα θέματα μόνος του και χωρίς την βοήθεια πιο έμπειρων επαγγελματιών
  • Ομιχλώδη τουλάχιστον βιογραφικό χωρίς κανείς να μπορεί να διασταύρωση τίποτα για το παρελθόν του και για το πως έφτασε σε τόσο νεαρή ηλικία να μπορεί(?) να αναλάβει μια ομάδα σαν την Παναχαΐκή , κάτι που οι οικονομικές δυσκολίες που παρουσιαστήκαν από την αρχή, έβαλαν σε μεγάλη αμφισβήτηση .
  • Πολλές φήμες για σκοτεινές διαθέσεις και εμπλοκή με “Στοιχηματικες ιστορίες” Δηλητηρίασαν νωρίς νωρίς το προφίλ του και η συχνή παρουσία διπλά του ανθρώπων συνδεδεμένων με ανάλογες φήμες διαμόρφωσαν γρήγορα ένα πολύ βαρύ κλίμα για αυτόν στην πόλη.
  • Υποτυπώδη Εενημέρωση για το τι γίνετε στην ομάδα , υπολειτουργία του γραφείου τύπου και στην κυριολεξία εκκωφαντική απουσία του από οτιδήποτε δημόσιο μέσο ενημέρωσης ,έκαναν ακόμα ποιο πολλά τα ερωτηματικά που υπάρχουν για αυτόν
  • Κάκιστη επιλογή διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ που συγκροτήθηκε από νεαρούς φίλους του χωρίς καμιά αναγνωρισιμότητα και προηγούμενη επαγγελματική σταδιοδρομία, έδειξαν οτι δεν έχει καταλάβει πλήρως το που ήρθε .
  • Η αποψίλωση του ρόστερ , η αποτυχημένη προσπάθεια να ανανεώσει κάποια από τα συμβόλαια που έληγαν , και ο χειρισμός της ιστορίας με τον αργηγό Νίκο Λουμπαρδεα, φανέρωσαν και μεγάλη έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας καθώς και έλλειψη επαγγελματισμού, σε μεγάλο βαθμό.

ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ 3- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Επιχειρηματίας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην Προπονητής. Διατέλεσε Πρόεδρος και Μεγαλομέτοχος Των ΚΑΕ ΑΕΚ BC , PAOK BC , Sporting BC Kai AE Lemessou BC (Cyprus)

ΥΠΕΡ :

  • Πολύ μεγάλη εμπειρία σε θέματα Διοίκησής Ομάδος δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε κατάσταση.
  • Αυτοδημιούργητος και με χρονιά πίσω του σε Συμβούλια μεγάλων εταιρειών, που είχαν χιλιάδες εργαζόμενους άρα και ικανός να δημιουργήσει στην ΠΑΕ συνθήκες για να μπορεί να αποφύγει προβλήματα που εμφανίστηκαν στο παρελθόν
  • Δυναμικός δεν διστάζει να βγει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και με πολλά “χιλιόμετρα” πίσω του σε αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων με επιτυχία. Όπως για παράδειγμα η βοήθεια που πρόσφερε κατά την κρίσιμη περίοδο του Δεκεμβρίου και η απολυτά πετυχημένη διαχείριση των προβλημάτων που μάστιζαν την ομάδα εκείνο το διάστημα , του πιστώθηκε θετικά από το μεγαλύτερο κομμάτι των φιλάθλων της Πόλης .
  • Γνώστης του αντικείμενου όσο λίγοι στον χώρο αφού Έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή στα γήπεδα με όλες τις πιθανές ιδιότητες που μπορεί να έχει κάποιος , φίλαθλος , οπαδός ,Ποδοσφαιριστής , προπονητής , παράγοντας .
  • Με πολλές και καλές διασυνδέσεις και προσβάσεις στα κέντρα εξουσιών και ομοσπονδίας μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της ομάδας καθώς και το ότι με αυτόν η ομάδα θα έχει σημαντικό ρόλο στην Λίγκα και οπού απαιτείται εκπροσώπηση της ομάδας
  • Ικανότατος στην εξασφάλιση χορηγιών και χρηματοδότησης της ομάδας , με πρόσβαση σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού δίνει την ελπίδα οτι θα βρίσκει άνετα την χρηματοδότηση που χρειάζεται η ομάδα με την ασφάλεια οτι και ο ίδιος θα μπορεί να καλύπτει την διαφορά και να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό
  • Επικοινωνιακός μπορεί να χειριστεί τα μέσα και να επικοινωνήσει με τον απλό κόσμο το ίδιο άνετα που μπορεί να κινηθεί άνετα στο ανώτερο επίπεδο διοίκησης της οικονομικής ,πολίτικης και διοικητικής ζωής του τόπου

ΚΑΤΑ :

  • Οι σχέσεις του με το Οργανωμένο κομμάτι της ομάδας είναι από την αρχή τεταμένες με τον πρώτο να αντιδρά δυναμικά στις προκλήσεις και τις αντιδράσεις των δεύτερων ,οδηγώντας τα πράγματα σε μεγάλη ρήξη και κόντρα .
  • Του χρεώθηκε η αποχώρηση του αγαπημένου προπονητή της εξέδρας των οργανωμένων Σωκράτη Οφρυδοπουλου και λίγοι πίστεψαν ότι δεν ήταν δική του απόφαση ότι και να έλεγε περί παραίτησης ο ίδιος .
  • Η Καριέρα του Στον κόσμο του Betting με την θητεία σε κορυφαίες θέσεις άλλα και την ιδιοκτησία για πολλά χρονιά Στοιχηματικων εταιρειών , Δεν έγινε ποτέ αποδεκτή και κατανοητή από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ομάδας .
  • Οι δικαστικές του περιπέτειες λόγω των εταιρικών προβλημάτων που είχε στις επιχειρήσεις του μετά το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 2008,, που έφερε την κατάρρευση των επιχειρήσεων του , πάντα έβαζαν μια μαύρη σελίδα και μια αμφιβολία σε οποιοδήποτε αναφορά του όνομα του
  • Ο παρορμητικός και απόλυτος τρόπος που διοικεί πολλές φόρες κάνει δύσκολη την συνεργασία του με ανθρώπους που δεν το ξέρουν καλά, κάτι που φαίνεται πλήρωσε και στην σχέση του ,με τους 8 που στήριξαν καταρχήν την είσοδο του στην ομάδα
  • Η ανοιχτή κόντρα του με οτιδήποτε και οποιονδήποτε πιστεύει ότι δεν είναι συμβατοί με της άποψης του και τα όνειρα του δημιουργεί κόντρες και έριδες πολλές φορές αχρείαστες και με κόστος για αυτόν και την ομάδα.

ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νο4 – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Επιχειρηματίας , ιδιοκτήτης σε κέντρα διασκέδασης και πρώην παράγοντας σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Ηλείας.

ΥΠΕΡ : Έχει προηγούμενη εμπειρία και γνωριμίες στον χώρο του ποδοσφαίρου , κάτι που θα τον βοηθήσει στην στελέχωση της ομάδας

  • Για χρονιά επαγγελματίας σε δύσκολους χώρους , κάτι που του έχει δώσει την εμπειρία άλλα και τις ανάλογες προσβάσεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις οποίες πιέσεις
  • Εμφανίζετε με καλές σχέσεις με κορυφαίους οικονομικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες και μπορεί να υπολογίζει στην συνεργασία τους.
  • Δείχνει μεγάλη διάθεση και όρεξη να εμπλακεί με την Παναχαΐκή, κάτι που θα του δώσει την ενεργεία που απαιτούν οι υποχρεώσεις της ομάδας.
  • Είναι δυναμικός και μπορεί να προστατεύσει την ομάδα, εκτός και εντός των αγωνιστικών χώρων.
  • Έχει το οικονομικό μέγεθος και τις δυνατότητες να αντέξει το βάρος της Παναχαΐκής.

ΚΑΤΑ :

  • Η επιχειρηματική δραστηριότητα με τα μαγαζιά στον χώρο της νύχτας ήταν πάντα ένα αγκάθι ,στο άκουσμα του ονόματος του για τους φιλάθλους της ομάδας
  • Ο δυναμικός χαρακτήρας του και ο τρόπος που λύνει τα όποια προβλήματα του δεν τυχαίνει της αποδοχής των μετριοπαθών φιλάθλων
  • Το ότι δεν είναι Πατρινός δεν τον κάνει Δημοφιλή Στην Πάτρα που πάντα τους άρεσε η ιδέα να έχουν μπροστάρη με καταγωγή από την Αχαία ενώ Πατροπαράδοτα υπήρχε η φυσιολογική “κόντρα” με τους γειτονικούς νομούς
  • Η όχι τόσο πετυχημένη προηγούμενη παρουσία του στις ομάδες της Ηλείας αφήνουν κάποια ερωτηματικά αν μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην Παναχαΐκή που είναι σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νο 5 – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Ναυτιλιακός Πράκτορας , δημοτικός Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας

ΥΠΕΡ :

  • Από τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας , και πάντα ενεργός με τα της Παναχαικης με έντονη δραστηριότητα και μεγάλη βοήθεια όποτε και να του ζητήθηκε
  • Γνωστής των προβλημάτων της ΠΑΕ και του ποδοσφαίρου με συνεχή ανάμιξη σε κάθε προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας
  • Σοβαρός επιχειρηματίας και με πολύ αξιόλογη παρουσία σε όλα τα κοινά για πολλά χρονιά στην Πάτρα, έφτιαξε το κάλο του όνομα στην πόλη με πολλή προσπάθεια και πολυεπίπεδη ενεργό συμμετοχή.
  • Με καλές προσβάσεις στην κεντρική και στην τοπική πολιτική και όχι μόνο σκηνή, μπορεί να βοηθήσει πολύ σε θέματα γηπέδου και χρηματοδότησης
  • Αναγνωρισμένος αγνός φίλαθλος της ομάδας με πρόσβαση και αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας
  • Δυναμική παρουσία δεν φοβήθηκε ποτέ να πει την γνώμη του και να πάει σε ρήξεις με οτιδήποτε και οποιονδήποτε έκρινε ότι δεν λειτουργεί προς συμφέρων της ομάδας

ΚΑΤΑ :

  • Του χρεώνεται όπως και στους άλλους μετέχοντες στην Συμμαχία η τελική κατάληξη της κίνησης που τόσο ελπιδοφόρα ξεκίνησε και τόσο άδοξα κατέληξε
  • Πολλές φόρες η ενασχόληση του με την πολίτικη δεν πέρασε τόσο θετικά σε μερίδα των φιλάθλων που ένιωσε ότι η ομάδα πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά παιχνίδια.
  • Η προσωπική του κόντρα με τον εταίρο ισχυρό άντρα της Συμμαχίας θεωρήθηκε από πολλούς η αρχή του τέλους αυτής της προσπάθειας
  • Η αντίθεση του από ένα σημείο και μετά με τον τρόπο και τις επιλογές του Κώστα Κατσουράνη τον έφερε σε αντίθεση με το οργανωμένο κομμάτι της κερκίδας .
  • Δείχνει να ψάχνει την εύρεση κάποιου σοβαρού και ικανού επενδυτή για την ομάδα περισσότερο παρά την άδικη του εμπλοκή από την θέση του προέδρου της ομάδας μια και που ο χρόνος του λόγο επαγγελματικών και πολιτικών υποχρεώσεων είναι περιορισμένος.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο συντάκτης κάνει σοβαρή προσπάθεια να κάνει αντικειμενική περιγραφή. Προσοχή, όμως: Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παραβλέψω ότι λειτουργεί κατ’ εντολήν του Δρόσου, από τη στιγμή που πληρώνεται για να έχει μια συγκεκριμένη πολιτική.

Επίσης, δεν νοείται να μιλάμε για διενέργεια δημοσκόπησης, έστω και διαδικτυακής, όταν το αποτέλεσμα της προέρχεται από συλλογή like. Αυτός, δηλαδή, που πήρε τα περισσότερα λαικ είναι και ο κατάλληλος για Πρόεδρος. Μάλιστα, όταν τα like αυτά προέρχονται από τη σελίδα UNION1981, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Δρόσου. Και, επομένως, οι περισσότεροι φίλοι που έχουν πατήσει “μου αρέσει” και που πιθανώς να τον ψήφισαν προέρχονται από το προφίλ του.

Για την ιστορία, πάντως, ιδού τα τελικά αποτελέσματα του γκάλοπ , που -κατά δήλωση της σελίδας- ψηφίσαν 287 άτομα :

  1. Δρόσος Δημήτρης …………. 156 Like – 55,7 % ….. .Ποσοστό
  2. Κώστας Κατσουρανης ……… 57 Like – 20.3 % …. ..Ποσοστό
  3. Αντώνης Κουναβής …………. 31 Like – 11.2 %……. .Ποσοστό
  4. Θανάσης Παπαγεωργιου ….. 21 Like – . 7.5 %… ….Ποσοστό
  5. Σάκης Καλογερόπουλος ….. 15 Like – .. 5.3 % …….Ποσοστό

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.