Αλλάζουν χέρια τα χρήματα με τον κορονοϊό

Αλλάζουν χέρια τα χρήματα με τον κορονοϊό

Τα πάνω κάτω έρχονται μ’ αυτό το κόλπο του κορονοϊού. Όλοι, λένε, βγαίνουν χαμένοι. Όλοι; Μην είσαι σίγουρος, μη στέκεσαι μονάχα σ’ αυτά που βλέπεις. Σ’ αυτά που πιάνει το μάτι σου και οι αντένες στο κεφάλι σου.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν στο πρόγραμμα. Προσχεδιασμένη ήταν και επ’ αυτού δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα. Από το 2005 άρχισε στην Ελλάδα ο πληθωρισμός. Ο άγριος, ο καλπάζων πληθωρισμός, άλλο ότι δεν… φαινόταν τίποτα και όλοι ήταν ναρκωμένοι, εκτός από τις τράπεζες που ήταν χοντρά στο κόλπο. Γι’ αυτό και μέχρι το 2009 δάνειζαν αβέρτα κουβέρτα. Όλα στο σχέδιο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εκατό τα εκατό, ούτε 99%, στημένο ήταν το έργο να έρθουν τα μνημόνια στην Ελλάδα, την οποία έφεραν εκεί που ήθελαν. Και αφού περάσαμε το τσουνάμι, κάποιες φωνές ανεξάρτητες ή εκείνοι που έλαβαν μέρος στη συνωμοσία, αλλά αυτοπαρουσιάζονται… αθώοι, τι μας λένε σήμερα; Κάναμε λάθος, δεν ήταν ανάγκαία τόσο σκληρά μέτρα κι άλλες τέτοιες παπαριές καμαρωτές.

Θα αλλάξουν χέρια τα πακέτα με τον κορονοϊό. Τα πολύ χοντρά πακέτα παίζονται με τη ζημιά που παθαίνουν κάποιοι και θα ωφεληθούν άλλοι. Κάτι πετρέλαια, κάτι με τα χρηματιστήρια, όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το… πρόγραμμα. Θα μοιραστούν τα χαρτιά της σημαδεμένης τράπουλας όπως βολεύει το πράμα, όπως εξελίσσεται ο… κορονοϊός.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.