Ποιός θέλει να φτιάξει ένα ….Costa Navarino …στην Χαλκιδική;

Ποιός θέλει να φτιάξει ένα ….Costa Navarino …στην Χαλκιδική;

Στην Τεχνική Ολυμπιακή, εξελίξεις έρχονται με αφορμή την γενική συνέλευση της 19ης Σεπτεμβρίου. Ολα, μα όλα ανοιχτά εν όψει της γ.σ, καθώς η διοίκηση πέραν των ενεργειών της για την απόκτηση, άμεσης ρευστότητας (ομολογιακό δάνειο έως 45 εκατ. από την Fortress) εξετάζει και άλλα ενδεχόμενα προκειμένου είτε να αποκτήσει στρατηγικό επενδυτή είτε ακόμη να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. 

Θυμίζουμε, πως το ομολογιακό με την Fortress «έκλεισε» με εγγύηση της θυγατρικής Πόρτο Καρράς, που στην πράξη σημαίνει την απόσχιση των Κτήμα Πόρτο Καρράς , Μαρίνα Πόρτο Καρράς, Γκολφ Πόρτο Καρράς και Βίλα Γαλήνη Πόρτο Καρράς. Αυτό είναι το ένα- και σημαντικό- κρατούμενο. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Στέγγος, σε ομολογουμένως δυσχερή θέση (ζημιές 147,5 εκατ., υποχρεώσεις 192,5 εκατ.) θυμίζοντας πως από την εισαγωγή της Τεχνικής Ολυμπιακής (πρώην Πέλοψ ) και του Μοχλού άντλησε συνολικά 325 εκατ.  ευρώ (111 δισ. δραχμές την περίοδο εγγραφών) δεν φαίνεται να έχει και πολλές επιλογές.

  •  Ενδιαφέρον για την ξενοδοχειακή μονάδα υπάρχει και μάλιστα έχει εκδηλωθεί σε διερευνητικό στάδιο από την ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο– ο μόνος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα…Costa Navarinoστην Χαλκιδική όμως τα έξοδα ανακαίνισης υπολογίζονται στα 90 με 100 εκατ. ευρώ. Και εδώ είναι, το δεύτερο ζητούμενο.

Εστω και εξευρεθεί λύση με τις τράπεζες με το συγκεκριμένο κόστος τι γίνεται;Ο βασικός μέτοχος θεωρεί ως fair value τα 300 εκατ. € και αυτά έχει παρουσιάσει στους κατά καιρούς μνηστήρες, οι οποίοι όμως δεν ανεβάζουν τον πήχη πάνω από τα 100 με 120 εκατ. ευρώ.

  • Συγκρίνοντας τα με την πραγματική αξία των οικοπέδων, των εκτάσεων γης που αναμένεται να αδειοδοτηθούν αλλά και το σύνολο των εγκαταστάσεων συν την άδεια για την κατασκευή 526 βιλών τα 102 εκατ. που αποτιμάται ο όμιλος στο ταμπλό είναι λίγα.

Ωστόσο τα προβλήματα και οι κεφαλαιακές ανάγκες που είναι άμεσες κρατούν τον πήχη των ενδιαφερόμενων στα επίπεδα της χρηματιστηριακής αξίας, που «γράφει» στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

-απο banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.