Πέφτουν οι μάσκες των …φίλων

Πέφτουν οι μάσκες των ...φίλων

Είναι αποκαρδιωτική η εικόνα της κοινωνίας μας, όπως αναδεικνύεται μέσα από το νέο μεγάλο γενικό πρόβλημα.

Άνθρωποι που κοιτάνε μόνο το εγώ, ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους μόνο όταν κινδυνεύουν. Εξυπνάκηδες και ειδικά πολλοί διάσημοι και ψευτοδιάσημοι, που κοιτάνε την ροή των πραμάτων και της κοινής γνώμης, για να παραθέσουν απόψεις και να αποκτήσουν νέους θαυμαστές ανατρέποντας ή παραβλεποντας την δικιά τους άποψη. Μονό να πουλήσουν στον λαό ποίημα και παραμύθι για ίδιον κλασικά όφελος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άνθρωποι με θέσεις που γίνονται έρμαια ελεώ του τρόμου τους, σε ότι τους πλασάρουν χωρίς καμιά λογική και ανάλυση. Πέφτουν και οι μάσκες των φίλων και των κάλων και καλά διπλά μας. Και βλέπεις ποιος πραγματικά αγάπα ποιον, ποιος πραγματικά εκτιμά τις απόψεις ποιού αυτή την δύσκολη ώρα που πρέπει να πάρεις θέση σε μεγάλο βαθμό αναγκαστικά.

Πόλεμος για τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός. Παραφράσεις, παρερμηνείες παντού. Μια κατάσταση αποχαυνωτική, κόσμος χαμένος σε ένα χάος, ακόμα και αυτοί που δεν περίμενες. Αυτό που έλεγα έρχεται η εποχή που θα πέσουν οι μάσκες και θα παραφράζουν τα πάντα ανάλογα της υποστήριξης των επιλόγων τους.

Εδώ και χρονιά έλεγα έρχεται το “τέλος”. Αυτό το “τέλος” εννοούσα όταν θα έρχονταν οι πραγματικά δύσκολες στιγμές. Η κατάντια αυτή. Όποτε σιγά σιγά θα περιοριστούν και μόνο για πολύ ολίγους οι σκέψεις και αναρτήσεις μου.

– από ανάρτηση του Σωτήρη Γεωργίου στο Facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.