Ο “δάσκαλος” του Βουτυράκου

Ο δάσκαλος του Βουτυράκου

Όταν έσκασε μύτη στην πιάτσα ο Τσίπας, το Νοέμβριο του 2012, κάποιοι σοκαρίστηκαν. Δικαιολογημένα, από μία άποψη. Ασυνήθιστοι να διαβάζουν, όχι σε τυπωμένο χαρτί εφημερίδας, αλλά στην αχανή μπλογκόσφαιρα, γλώσσα, όπως έλεγαν αλανιάρικη, τολμηρή, χυδαία, ωμή. Ο διαδικτυακός Τσίπας έπιασε κοινό όχι τόσο για την καυστική και πιπεράτη γλώσσα του, όσο για το περιεχόμενο της κουβέντας του. Δεν θα τον δεις να σαλιαρίζει τυπικούρες για να κάτσεις να τον διαβάσεις . Άμα δεν θέλεις να διαβάσεις τον γνωστό Τσίπα, κείμενα που μένουν, πήγαινε άλλου και κάνε παιχνίδι. Έχεις θέμα; Εδώ θα μάθεις κάτι που δεν ξέρεις, κάτι που να αξίζει.

Θανάσης Παπαγεωργίου. Να σου πω μόνον ποιο είναι το «παρατσούκλι» του. Και πως τον αποκαλεί η ελίτ της ελληνικής νύχτας, για να πάρεις μια πρώτη γεύση περί ποιού προσώπου πρόκειται. «Δάσκαλος» είναι το χαϊδευτικό κι τόσο κολακευτικό που συνοδεύει τον συγκεκριμένο. Αυτοδημιούργητος, σήμερα είναι «χοντροφορτομένος» στην «πιάτσα» του, ο απόλυτος «νταραβεριτζής», άντρας παλιάς κοπής. Λέει λίγα και κάνει πολλά.

Σχετική εικόνα
Θανάσης Παπαγεωργίου

Από αυτόν ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του Tokyo Theater, Γιάννης Βουτυράκος. Ο ίδιος πώς το ξεστόμισε, αφού είναι χαμηλών τόνων και λιγομίλητος ; Με αφορμή μια κοινή μου φωτογραφία με τον κ.Παπαγερωργίου, που ανάρτησα στο instagram, μου είπε τη “μεγάλη” κουβέντα. Την κουβέντα τιμής και αναγνώρισης από τον Βουτυράκο στον Παπαγεωργίου : «Μεγάλο σχολείο. Το 2001, ξεκίνησα σε αυτόν και έμεινα δίπλα του 3 χρόνια. Οικογενειακός φίλος πλέον». 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι λέω εγώ; Αφού έχει μέσα και ιστορία και μύθο, αυτό θέλει ο άνθρωπος. Και ο τζογαδόρος τώρα θα πάει να τα ακουμπήσει στο Tokyo και το Fever. Στα σίγουρα χαρτιά.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.