Ο αθέατος πόλεμος ΕΥΠ – ΜΙΤ στα σύνορα του Έβρου

Ο αθέατος πόλεμος ΕΥΠ – ΜΙΤ στα σύνορα του Έβρου

Ένας πόλεμος στο παρασκήνιο διεξάγεται όλο αυτό το διάστημα μεταξύ της ΜΙΤ (σ.σ Μυστικές Υπηρεσίες Τουρκίας) και της ΕΥΠ (σ.σ Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ ένα μήνα πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν παρατηρήσει κινητικότητα στη περιοχή της Ανδιανούπολής, ενώ σύμφωνα με στέλεχος της ειδικής υπηρεσίας ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί μαζί με την ΜΙΤ στο σχέδιο του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Από ότι φαίνεται, δε οι Ευρωπαίοι φέρονται έτοιμοι να προτείνουν στον Ερντογάν να περιπολεί η Frontex τα τουρκικά χωρικά ύδατα, κάτι που δεν πρόκειται να δεχτεί ο Τούρκος ηγέτης.

Οι κινήσεις

Μία από τις πρώτες κινήσεις, που κίνησαν την υποψία στην ΕΥΠ ήταν οι μικρές δομές που δημιούργησε ο Ερντογάν έξω από την Κωνσταντινούπολη για μετανάστες που έρχονταν από εμπόλεμες ζώνες.

Σε αυτές τις δομές φιλοξενούνταν, ανάμεσα σε άλλους, και άτομα που είχαν προβεί σε παραβατικές πράξεις στην Τουρκία. Έτσι, λοιπόν, οι πληροφορίες της ΕΥΠ, ήταν ότι τα κέντρα αυτά άνοιγαν σταδιακά, ώστε να συγκεντρωθούν φιλοξενούμενοι σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, με σκοπό την οργανωμένη μεταφορά στα σύνορα.

Ύποπτες κινήσεις των Τούρκων πρακτόρων

Ένα μήνα πριν ξεσπάσει η κρίση στον Έβρο, η ΕΥΠ είχε διαπιστώσει κινητικότητα των πρακτόρων της ΜΙΤ στην περιοχή της Ανδριανούπολης.

Σταδιακά άρχισαν την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις που είχαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να βλέπουν αναφορές που έκαναν λόγο για άνοιγμα των μικρών δομών της «φιλοξενίας» έξω από την Κωνσταντινούπολη, τότε άρχισαν να καταλαβαίνουν πως κάτι σοβαρό έπεται, μέχρι που το συγκεκριμενοποίησαν κάνοντας την αναφορά τους στην ελληνική κυβέρνηση.

Εμπλοκή «Αδελφών Μουσουλμάνων»

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνιών, η συγκεκριμένη οργάνωση, που μάλιστα, υποστηρίζεται ανοιχτά από τον Ερντογάν, έστελνε μηνύματα στην αραβική γλώσσα σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Τουρκία και κυρίως στην Πόλη, προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν όλους τους υπόλοιπους, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα γίνει. Προφανώς, αυτοί που λάμβαναν τα συγκεκριμένα μηνύματα γνώριζαν εκ των προτέρων το τι θα πρέπει να κάνουν και τι θα επακολουθήσει, όπως τους έλεγε το μήνυμα.

Άλλωστε, στη συνέχεια οι ελληνικές υπηρεσίες διαπίστωσαν πως τα «μηνύματα» για δήθεν ανοιχτά σύνορα και μετακίνηση προς τη μεθόριο πρώτα άρχισαν να διαδίδονται από στόμα σε στόμα, προφανώς από «παπαγαλάκια» του καθεστώτος, και στη συνέχεια μέσω διαδικτύου αλλά και από ανοιχτές πηγές ενημέρωσης στην Τουρκία.

-από piperata.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.