Η εικόνα πόλης, πρέπει να απασχολήσει

Η εικόνα πόλης, πρέπει να απασχολήσει

Τι έγραψε η Γ. Κοντογεωργοπούλου στο dete.gr

Ένα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη δημοτική αρχή της Πάτρας αυτή τη νέα σεζόν που μόλις ξεκινάει είναι η εικόνα πόλης. Και όταν μιλάμε για εικόνα πόλης, μιλάμε για ένα μεγάλο εύρος αντικειμένου το οποίο ξεκινά από την καθαριότητα και φτάνει μέχρι τις αφισοκολήσεις, τα τριπλοπαρκαρίσματα, την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων, το πράσινο, ακόμη και την κατάληψη των τραπεζοκαθισμάτων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν είναι μόνο τα δημοτικά συνεργεία που σπεύδουν και επιδιορθώνουν, ή καθαρίζουν για να ακολουθήσει σε ελάχιστες ώρες η επανεγγραφή συνθημάτων, η επανακόλληση αφισών, η καταστροφή, σε ορισμένες περιπτώσεις, του εξωτερικού χώρου μνημείων όπως π.χ. το θέατρο «Απόλλων» όπου έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών και τραγικών «παρεμβάσεων».

Δεν αρκεί μόνο αυτό και δεν είναι δυνατόν από μόνο του να βελτιώσει την κατάσταση, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι πίσω από κάθε βάνδαλο ακολουθεί και ένα συνεργείο για να επιδιορθώνει.

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει αποφύγει την τακτική της επιβολής προστίμων ακόμη και για κραυγαλέες περιπτώσεις, γεγονός που έχει τα καλά του, (οι πολίτες δεν επιβαρύνονταν με πρόστιμα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα), αλλά έχει και τα πολλά αρνητικά του, όπως η αίσθηση της ατιμωρησίας, η οποία, ως είθισται, φτάνει στα όρια της κατάχρησης.

Ιδίως στο σκέλος των αφισοκολλήσεων και της αναγραφής συνθημάτων παρατηρείται μια έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα που δημιουργεί μια εικόνα ρύπου σε κεντρικά κτίρια και σημεία της πόλης, μηδέ εξαιρουμένου του δημαρχείου, το οποίο έχει γίνει πολλές φορές είδηση εξαιτίας αυτής ακριβώς της κατάστασης.

Πρέπει με λίγα λόγια να μπουν όρια από τη δημοτική αρχή προκειμένου να καταστεί δυνατόν να απολαμβάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη πόλη. Μια πόλη που να μοιάζει με άλλες αντίστοιχες πόλεις της χώρας οι οποίες σε αυτό τον τομέα έχουν κάνει αρκετά και άμεσα ορατά, βήματα μπροστά.

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα πρόστιμα, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει και η έλλειψη όρων και ορίων. Οι πολίτες έχουν δικαιώματα, αλλά έχουν και υποχρεώσεις. Η αυτοδιοίκηση οφείλει να τους θυμίζει και τα δυο.

Διαβάστε επίσης : Οι απορίες της Γιώτας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.