Επειδή δεν περίμενε τον κορωνοϊο

Γιάννης Βουτυράκος - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ο Γιάννης Βουτυράκος είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών και στα social media επιδοκιμάστηκε δεόντως. Με αυτό που έκανε, να συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό του, παρότι ο κοροναϊός -και μόνο- τον ανάγκασε να βάλει λουκέτο.

Ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου Tokyo, αυτή τη φορά, μας παροτρύνει να ακούσουμε τα σοφά λόγια του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη. Ενός κληρικού που έχει υποστεί πολλούς άδικους διωγμούς εξαιτίας της δράσης τους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλη μια εύστοχη και στο κλίμα των ήμερων κίνηση του Βουτυράκου. Σκέφτηκε ότι τις εφημερίδες δεν διαβάζει ο κόσμος, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, όπως πριν δέκα και είκοσι χρόνια. Στο ίντερνετ, στα σάιτ, όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, που ο κορονοϊός αλλάζει τη ζωή μας, μπορεί να διαβάσει τις προφητείες.

Τι ακούς στο βίντεο με τίτλο “Μένουμε Σπίτι”, που ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και μιλάει ο γέροντας; Μεγάλες αλήθειες. Τεράστιες αλήθειες για το θέμα των ημερών. Λέει ότι με το να μείνουμε σπίτι, δεν εφαρμόζουμε μόνο την οδηγία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, αλλά κυρίως και πρωτίστως εφαρμόζουμε το θέλημα του Χριστού. Που-σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του παππούλη- χρόνια τώρα μας ζητά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ του Πάσχα, για να μείνουμε στο σπίτι, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για την αυτογνωσία μας.

Σημασία έχει να κάτσουμε να το παρακολουθήστε ολόκληρο :

Αν κάτσουμε, τώρα, να ψάξουμε με ποιο νόημα και για ποιο λόγο ένας επιχειρηματίας της νύχτας, έκανε πρωτοσέλιδο τα λόγια και την ανάλυση ενός “ανθρώπου της Εκκλησίας”; Ά, για όσους δεν τον ξέρουν, ο Βουτυράκος είναι πολύ θρήσκος. Όταν, μάλιστα, του κάνουν την ερώτηση “που οφείλεται η τεράστια φετινή του επιτυχία”, απαντάει μονολεκτικά. “Από τον Θεό”.

Αυτός είναι. Αυτός ήταν από καταβολής Δεν περίμενε τον ιό να τον φέρει πιο κοντά στο θεό και με τις προσεχείς μέρες να τον φέρει ακόμη πιο κοντά. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι κανένας κορονοϊός, κανένα κωλομικρόβιο, κανένας πανίσχυρος και ασύλληπτος και για ένα άλφα διάστημα ιός, που μεταλλάσσεται και εξελίσσεται, δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Τη καθημερινότητα του. Τα πιστεύω του. Την μεγάλη του πίστη.

Φοβερό, ε; Ο κόσμος της πραγματικότητας γράφει στις πατούσες του τις μπούρδες, ναι, μπούρδες, των ιμάμηδων της πολιτικής, που φλομώνουν τον κοσμάκη και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στον Βουτυράκο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.