Γιατί τα έχουν με τον Κατσιφάρα οι Παναχαικιώτες

Γιατί τα έχουν με τον Κατσιφάρα οι Παναχαικιωτες

Ρεσιτάλ ατέλειωτο δίνει ο κάθε αρμόδιος κομματάρχης λίγο πριν τις εκλογές. Πάντα λίγο πριν τις εκλογές, ακούς και διαβάζεις για νέα γήπεδα, για έγκριση χρηματοδότησης στις προπονητικές εγκαταστάσεις των ομάδων. Όχι, βέβαια, όλων των ομάδων. Εκείνων μόνο που ο μεγαλόσχημος υπουργός-Περιφερειάρχης κρίνει ότι το έχουν ανάγκη. Είναι αυτό που πρώτος είχε πει ο Τσίπας, η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, πάντα επιλεκτική και μπροστά στις κάμερες.

Έστω, να δεχτώ ότι είναι λογική η κίνηση να δοθούν 705.870 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον «ηγέτη» της, Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος, στον μπασκετικό Απόλλωνα Πατρών. Και ο λόγος, λέει, είναι για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του στην Περιβόλα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πως, όμως, να δεχτώ, ότι ο Κατσιφάρας θα κάνει το ίδιο για την ομάδα του Αγρινίου και αφήνει στην απ’ έξω την Παναχαΐκή. Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πάτρα πολιτικός, έκρινε ότι στην παρούσα φάση, μια ανάσα από τις κάλπες, πρέπει να βοηθηθεί οικονομικά μόνο ο Παναιτωλικός. Έτσι, προθυμοποιήθηκε να του δώσει ένα σημαντικό ποσό, περί το 1.5 εκατομμύριο ευρώ, για να αναβαθμιστεί το γήπεδο του, όταν έχει ήδη γήπεδο-στολίδι και έναν πρόεδρο που συνεχώς βάζει και τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο οι ελεημοσύνες του κράτους.

Η Πανάχα όχι, όμως, δεν έχει ανάγκη αυτή. Μια Πανάχα, που περνάει ζόρικα, πολύ ζόρικα, καθώς σκοτεινό και θολό παραμένει το διοικητικό τοπίο, ενώ χρειάζεται άμεσα ρευστό, 300 περίπου χιλιάρικα, για τις υποχρεώσεις της μέχρι τα Χριστούγεννα.

Και αν πάμε την κουβέντα στο “σπίτι” της, στο γήπεδο της Αγυιάς, καλύτερα να την αλλάξουμε. Χρειάζεται ολοκληρωτική ανακαίνιση, δηλαδή, ξήλωμα όλα κι απ την αρχή.

Γιατί, λοιπόν, αυτή η… ευαισθησία του Περιφερειάρχη, για τον οποίον ο Γιάννης Μάκκας είπε ότι έχει «στερέψει» και ότι ο κόσμος δεν τον θέλει πια, για το γήπεδο του Παναιτωλικού; Επειδή εκεί έχει το μεγάλο πρόβλημα. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν …εκκωφαντική πρωτιά του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Αιτωλοακαρνανία. Και κλείνει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Παναχαΐκή, αφού εδώ, στη βάση του, την Αχαία, κρατάει ακόμα.

Γενική παρατήρηση και όχι εδική για τον Κατσιφάρα: Μιλάμε σοβαρά. Οι δωροδοκίες, οι δολοπλοκίες, οι διαπλοκές, μια εντελώς συχασμένη ιστορία εξαγοράς ψήφων σωματείων, ομοσπονδιών είναι… θεσμός. Επειδή κι’ αυτοί που τα παίρνουν για να ψηφίσουν έτσι κι όχι αλλιώς, θέλουν να τα… πάρουν. Ίσως γι’ αυτό και από την τωρινή και την κάθε κυβέρνηση δεν θεωρείται σκάνδαλο η εν λόγω “βρωμοδουλειά” στο….ποδοσφαίρου αθλητικό χώρο. Ουδείς από τους ενδιαφερόμενους… ενοχλείται με τη συγκεκριμένη τακτική, απεναντίας τους βολεύει όλους. Πιο πολύ, χαρίζει την ευκαιρία στον νάνο του πολιτικού συστήματος να εμφανίζεται με ξυλοπόδαρα. Ότι είναι τεράστιος, γίγαντας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.