Τα σενάρια για το επόμενο βήμα του Κατσιφάρα

Τα σενάρια για το επόμενο βήμα του Κατσιφάρα

Πολλά ακούγονται αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα να μας πει με σιγουριά, για το επόμενο πολιτικό βήμα του Απόστολου Κατσιφαρά, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη από τον Νεκτάριο Φαρμάκη, στη μάχη που έδωσε για να κρατήσει τα ηνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που έφτασε στα αυτιά μου, ο απερχόμενος περιφερειάρχης, που αυτή τη στιγμή κάνει τον …απολογισμό του, ενδέχεται στην πορεία να αναλάβει κάποιον ειδικό ρόλο που θα σχετίζεται με τα εσωκομματικά και την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το tsipasblog.gr, αν επιβεβαιωθούν τελικά οι μετεκλογικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) θα γίνουν ένα υπό τον Α.Τσίπρα. Αφού, βέβαια, προηγουμένως, ο Α.Τσίπρας “διαγράψει” κομμάτια του παρελθόντος του…

Εκεί, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μπει στο παιχνίδι ο κος Κατσιφάρας. Δεδομένου ότι είναι αρεστός και στα δύο γήπεδα, κάτι που φάνηκε έκδηλα στις περιφερειακές εκλογές, θα είναι αυτός που θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή, με στόχο να τους φέρει ακόμη πιο κοντά. Στην πολιτική ένωση των δύο χώρων. Του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί εξάλλου και η τελευταία, γεμάτη από ΠΑΣΟΚ, ανανεωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Ραγκούσης, Στέφανος Τζουμάκας αλλά και οι Νίκος Μπίστης, Μαρία Ρεπούση.

Στην αντίπερα όχθη, βέβαια, αντιµετωπίζουν με δυσπιστία την ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δηµιουργία ενός ενιαίου ισχυρού προοδευτικού πόλου, ενώ την ίδια στιγµή η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επαναλαµβάνει την απόφαση του Συνεδρίου για την αυτόνοµη πορεία του κόµµατος.

Πολιτικός παρατηρητής που βλέπει το βάθος των εξελίξεων, συσχετίζει όλα τα παραπάνω με τις θέσεις που πιθανόν να έχουν “αόρατοι” διαμορφωτές των εξελίξεων, που επιθυμούν ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ σε ΟΛΑ τα μεγάλα κόμματα, που θα προκύψουν μέσα από τις αναταράξεις…

Αλλά για αυτά τα …μεταφυσικά, θα μιλήσουμε σε άλλο σημείωμα. Ως πρόγευση,θα σας πούμε ότι αυτοί οι “αόρατοι” διαμορφωτές, θα ήθελαν πολύ, έναν Α.Τσίπρα με νέο ουσιαστικά κόμμα, απαλλαγμένο από τα “βαρίδια” των όποιων αριστερών, “κινηματικών” και “αντιθεσμικών” υπάρχουν στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.